Serbia aşteaptă turişti din Timişoara

1Comentariu
Serbia aşteaptă turişti din Timişoara
TIMIŞOARA – Turism montan, balnear şi etno-turism cu râuri şi lacuri, o adevărată oază de linişte şi sănătate. Aceasta este oferta Serbiei pentru timişorenii care vor să-şi petreacă vacanţa în ţara vecină.

„Potenţialele turistice ale Serbiei” au fost prezentate ieri, sub formă de expoziţie, la Infocentrul Turistic al Primăriei de pe strada Alba Iulia. La deschiderea oficială a expoziţiei a luat parte şi Dragomir Radenkovic, consulul general al Serbiei. „Cu această expoziţie dorim să le prezentăm cetăţenilor Timişoarei potenţialul turistic al Serbiei, oferta diversificată care cuprinde turismul montan, balnear şi etno-turismul, cu suprafeţe bogate în râuri şi lacuri, cu importante oaze de floră şi faună, un mediu intact al naturii”, a declarat consulul.

Expoziţia mai poate fi vizitată astăzi şi mâine, însă la Centrul Infoturistic vor rămâne mai multe pliante şi broşuri turistice de promovare a Serbiei, precum şi hărţi cu diverse trasee, aşa că timişorenii pot afla amănunte în cazul în care optează pentru o vacanţă în ţara vecină.

Totuşi, înainte a pleca spre Serbia, pe cont propriu sau prin intermediul unei agenţii de turism, excursioniştii trebuie să treacă mai întâi pe la consulat pentru a-şi procura viză. Consulul Dragomir Radenkovic recomandă Serbia şi pentru viaţa ei duhovnicească. „Serbia este o ţară cu mănăstiri şi biserici foarte vechi, unele datând din secolele XII-XIII, chiar şi VIII.

Printre atracţiile turistice se numără băile, etno-turismul şi Dunărea”, a precizat Radenkovic. Dintre destinaţiile turistice, consulul Serbiei recomandă Zlatibor şi Kopaunik. „Sunt foarte bune pentru sănătate şi datorită băilor, apoi mai e Clisura Dunării”, ne-a spus oficialul sârb. Acesta recunoaşte că regimul de vize împiedică circulaţia. „Eu sper că regimul va fi liberalizat în curând, dar deocamdată nu avem semnale când se va întâmpla acest lucru”, a precizat consulul.

El a mai spus că de când a preluat misiunea diplomatică, zilnic, există 50-60 de solicitări pentru viza de intrare în Serbia.

Diana Lupulescu
diana.lupulescu@informmedia.ro1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor