Senatorii şi-au adoptat bugetul pe 2010 cu unanimitate de voturi

Senatorii şi-au adoptat bugetul pe 2010 cu unanimitate de voturi
Senatorii au adoptat miercuri, cu unanimitate de voturi, bugetul pe anul viitor al acestei Camere. Pentru bugetul Senatului s-au exprimat în favoare 59 de voturi.

Chestorul Senatului, Ioan Chelaru (PSD), a declarat marţi că Biroul Permanent a decis să înainteze plenului acestei Camere un proiect de buget mai mare decât cel iniţial al anului în curs cu maximum 8% , adică în sumă de 159.465 mii lei.

“Biroul Permanent a aprobat astăzi proiectul de buget pe anul 2010 al Senatului. Este vorba de un buget de criză, de austeritate, păstrăm în continuare un regim extrem de sever al cheltuielilor şi faţă de anul trecut este prezumată o creştere de maxim 8% (faţă de bugetul aprobat iniţial pe 2009 – n.r.)”, a anunţat Chelaru. El a susţinut că bugetul Senatului pe anul 2009 a fost rectificat de cinci ori, ajungându-se să fie mai mic decât cel a anului 2008 cu un milion de euro.

“Senatorii membri ai Biroului Permanent au făcut o analiză a acestui buget, au apreciat că suma solicitată pentru un buget de austeritate, minimă şi pentru desfăşurarea activităţii normale a Senatului în 2010 este suma de 159.465 mii lei, constând în cheltuieli curente – 113.613 mii lei, cheltuieli de capital – 45.852 mii lei”, a precizat chestorul Senatului, care a susţinut că există aparatură depăşită, clădirea nu a mai fost supusă unor reparaţii capitale de câţiva ani, iar “activitatea se desfăşoară în condiţii precare”.

Chelaru a explicat că bugetul urmează a fi supus aprobării plenului Senatului. “Sperăm să nu mai trecem prin situaţia de a suferi cinci reduceri ale bugetului”, a adăugat el.

Potrivit documentelor citate de Ioan Chelaru, bugetul iniţial pe 2009, de 146.439 mii lei, a ajuns la 97.304 mii lei, reducere care, a susţinut chestorul, nu a avut loc şi la Camera Deputaţilor. El a precizat că, deocamdată, Ministerul Finanţelor nu a transmis o limită a bugetului.

Sursa: Newsin0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor