Seminar practic pe tema antreprenoriatului in electrotehnica

De Corina Eva
Seminarul gazduit la Lugoj a avut ca scop promovarea unei culturi antreprenoriale
Seminarul gazduit la Lugoj a avut ca scop promovarea unei culturi antreprenoriale
Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte” a fost gazda Seminarului cu tema „Promovarea culturii antreprenoriale: adaptabilitate, dinamism, iniţiativă în Industria electronică” organizat de reprezentanţi ai Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii „Politehnica” Bucureşti.

Seminarul a avut ca scop promovarea unei culturi antreprenoriale, adică de iniţiere şi dezvoltare a unei afaceri în domeniul electronicii, pentru profesorii, inginerii şi elevii care studiază domeniul Electronică şi automatizări sau alte domenii înrudite. Participanţii au avut prilejul de a se familiariza cu diverse principii antreprenoriale, modul în care funcţionează marile companii producătoare de echipamente electronice, viziunea globalizată asupra industriei electronice şi diverse aspecte naţionale: nivelul salarial relativ scăzut, strategii de inovare în vederea unei creşteri economice şi implicit a ridicării nivelului salarial. De asemenea, a fost promovată o flexibilitate a gândirii în perspectivă, ideea de mobilitate a locului de muncă în cu scopul evitării plafonării, sau ieşirea din situaţia în care firmele îşi relochează activitatea în alte zone.

Seminarul a avut ca scop promovarea unei culturi antreprenoriale

În partea a doua a seminarului, elevii prezenţi au putut utiliza diverse echipamente electronice din cadrul unui laborator tehnologic mobil, în care au putut desfăşura practic anumite operaţiuni.

„Găzduirea seminarului de către liceul nostru a fost un prilej de a ne familiariza cu un concept nou, transdiciplinar, prin care profesorii şi elevii sunt încurajaţi să gândească o legătură între aplicaţiile tehnice pe care le predau sau le învaţă în şcoală şi promovarea lor antreprenorială. Am aflat că acest lucru este posibil şi viabil în alte ţări şi pentru toţi, elevi şi profesori, merită a fi luat în calcul. Faptul că am putut utiliza echipamente de laborator care sunt foarte scumpe şi nu se află de regulă în dotarea unei şcoli şi că putem utiliza platforma de e-learning concepută de autorii proiectului, este un prilej de a dezvolta partea de specialitate a elevilor care studiază domeniul electronică şi automatizări în liceul nostru” a spus directorul adjunct al Colegiului Tehnic „Valeriu Branişte”, ing. Nicoleta Bogos.

Seminarul a avut ca scop promovarea unei culturi antreprenoriale

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor