Seful Directiei de Mediu a Primariei Timisoara, sanctionat disciplinar

De Alina Strugariu
1Comentariu
Seful Directiei de Mediu a Primariei Timisoara, sanctionat disciplinar
Seful Directiei de Mediu a Primariei Timisoara, sanctionat disciplinar
Directorul executiv al Direcţiei de Mediu a Primăriei Timişoara, Vasile Ciupa, a fost sancţionat disciplinar prin diminuarea drepturilor salariale pe o perioadă de trei luni pentru neregulile descoperite în Parcul Copiilor după finalizarea lucrărilor de reabilitare. Măsura nu îl afectează prea mult pentru că Ciupa oricum se pensionează.

Comisia de disciplină de la nivelul primăriei a propus, în cazul lui Vasile Ciupa, diminuarea drepturilor salariale cu 20 la sută, pe o perioadă de trei luni, pentru încălcarea prevederilor legale referitoare la îndatoriri, fiind constatate nereguli în derularea contractului privind reabilitarea Parcului Copiilor.

Mai exact, Ciupa a fost cercetat disciplinar pentru că, în luna mai a acestui an, a semnat o notă de comandă suplimentară, anexă la o dispoziţie de şantier, prin care a fost modificată lista de utilaje, echipamente şi dotări licitată iniţial, parte a documentaţiei de atribuire a contractului de execuţie a lucrărilor în Parcul Copiilor, fără să se justifice acest lucru. În apărarea sa, şeful de la Mediu a invocat existenţa unei alte „note de comandament”, semnată de el şi de fostul viceprimar Adrian Orza, prin care se justifică renunţarea la un joc, un carusel cu baloane acţionat electric, precizându-se că în locul acestuia se vor achiziţiona un trenuleţ electric şi un joc Jo-Jo Tower, că se vor amplasa suplimentar tobogane în anumite zone şi alte categorii de jocuri. În plus, pentru achiziţia suplimentară autoritatea contractantă ar fi trebuit să organizeze o procedură de negociere.

Totodată, Ciupa a fost întrebat despre faptul că au fost comandate suplimentar două tobogane din inox, ceea ce contravine documentaţiei de atribuire, în care se precizează că echipamentele ce urmează să fie montate în locurile de joacă trebuie să îndeplinească anumite „cerinţe esenţiale de securitate”, conform Anexei nr. 1 a HG 435 din 2010, spun reprezentanţii municipalităţii. Iar această anexă spune că se interzice utilizarea materialelor metalice la executarea suprafeţelor de alunecare pentru tobogane. Reprezentanţii comisiei de disciplină au concluzionat că „prin acceptarea unor tobogane metalice (…) s-a favorizat agentul economic câştigător al licitaţiei în detrimentul altor posibili ofertanţi”.

Directorul Direcţiei de Mediu a Primăriei Timişoara, Vasile Ciupa, a hotărât oricum să-şi depună dosarul de pensionare şi nu va mai petrece mult timp în instituţia de pe Bulevardul C.D. Loga nr. 1.

Cercetarea disciplinara a lui Vasile Ciupa a inceput cu o amanare1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor