Sefii universitatilor din domeniul medical dezbat la Timisoara

De M. Hoster
Reactualizat la:
1Comentariu
Sefii universitatilor din domeniul medical dezbat la Timisoara
Rectorii, prorectorii şi directorii economici ai instituţiilor membre ale Asociaţiei Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România (AUMFR) se vor întâlni în perioada 22-23 martie 2013 la Timişoara. Acţiunea are loc la iniţiativa conducerii Universitătii de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara. La eveniment va lua parte, in calitate de invitat, şi conducerea Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testemiţanu” din Chişinău, Republica Moldova.

La această intâlnire vor fî abordate problemele majore cu care se confruntă învăţământul medico-farmaceutic din România, in contextul aplicării Legii Educaţiei Naţionale si a ordonanţelor specifice consecutive.

Problemele care vor fi discutate se referă explicit la educaţia la nivel de licenţă, masterat, doctorat şi rezidenţiat in intenţia de a adapta evoluţia universitară, pe de-o parte la condiţiile socio-economice, şi, pe de altă parte, la rigorile educaţiei medico-farmaceutice europene.

Rezultatele acestei intruniri cu sugestiile de rigoare, vor fi comunicate Ministerului Educaţiei Naţionale si Ministerului Sănătăţii.

Ministerele Învăţământului şi al Sănătăţii sprijină in mod concret astfel de întâlniri, aspect susţinut şi de participarea, la Intâlnirea de la Timişoara, a luo Mihnea Costoiu, ministru delegat al Cercetării, respectiv a domnului Gigel Paraschiv, secretar de stat in cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale.

Reprezentanţii UMF Timişoara speră ca rezultatele concludente ale intâlnirii vor contribui la ameliorarea calitativă a activităţii academice din cadrul universităţilor de medicină si farmacie din România.

Dezbaterile vor avea loc începand de vineri, 22 martie ora 9:00 la hotel Timisoara, şi se vor încheia sâmbătă, 23 martie in jurul orei 14:00, cu concluziile aferente.

Taguri: ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor