Sedintele Comisiei de Urbanism din cadrul CL Timisoara vor fi publice

De B.A.M.
Reactualizat la:
1Comentariu
Sedintele Comisiei de Urbanism din cadrul CL Timisoara vor fi publice
Sedintele Comisiei de Urbanism din cadrul CL Timisoara vor fi publice
Preşedintele Comisiei de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul Consiliului Local Timşoara, Ciprian Jichici, a afirmat că, în viitor, şedinţele acestei comisii vor fi cu public. În anii trecuţi, această comisie a aprobat, printre altele, şi proiectele extrem de contestate de construcţii de blocuri în zone de case.

Ciprian Jichici a afirmat că, după ce în anii trecuţi s-a plâns de lipsa de transparenţă a Primăriei Timişoara este bucuros să anunţe că de acum înainte, persoanele interesate vor putea participa la şedinţele Comisiei de Urbanism.

„Personal am fost extrem de încântat că, după patru ani în care a trebuit să ne luptăm cu obscuritatea şi lipsa de transparenţă a Primăriei Timişoara, dl primar Robu a dat câteva decizii de transparentizare. Prima decizie: să sprijinim cu totul aceste eforturi de a transparentiza activitatea la nivelul primăriei şi consiliului local. Există câteva decizii: prima de a deschide şedinţele comisiei de urbanism. Orice persoană interesată poate participa la şedinţele comisiei de urbanism, cu condiţia să se înscrie în prealabil. Comisia îşi exprimă totalul sprijin pentru organizarea de dezbateri publice pe probleme de urbanism”, a spus Jichici.

El a afirmat că una dintre principalele probleme identificate în activitatea municipalităţii se referea la dezbaterile publice formale organizate înainte de luarea unor decizii de impact asupra locuitorilor din Timişoara, sugestiile acestora formulate în timpul acestor dezbateri nefiind de multe ori luate în seamă.

„Din păcate, principala problemă a dezbaterilor pe teme de urbanism este aceea că ele erau mai mult sau mai puţin formale. Oamenii veneau, îşi spunea păsurile, în 99,9 la sută din cazuri acele păsuri nu erau puse pe masa consilierilor locali. De asemenea am luat decizia de a-l avea invitat permanent pe arhitectul-şef al Primăriei Timişoara la aceste şedinţe astfel încât la orice fel de punct de vedere, dezbatere, să existe opinie avizată din partea structurilor Primăriei Timişoara”, a mai declarat Jichici.

Consilierul local PNL a adăugat că proiectele aflate pe ordinea de zi a şedinţelor Comisiei de Urbanism vor fi publicate în avans pe portalul Primăriei Timişoara, unde vor putea fi consultate de cetăţenii interesaţi.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor