Sedinta ordinara a Asociatiei Publicistilor Presei Rurale din Banat

Recent şcoala generală din localitatea Giarmata Vii (judeţul Timiş) a găzduit şedinţa ordinară a „Asociaţiei publiciştilor presei rurale din Banat”. La această întâlnire a fost prezent şi oraşul Recaş, prin redactorul „Jurnalului de Recaş” care este un membru activ încă de la înfiinţare.

Principalele aspecte discutate au fost strategia şi obiectivele pe 2011, parteneriate cu Consiliul Judeţean Timiş şi cu diverse instituţii, organizarea de evenimente culturale, editarea unei enciclopedii despre presa rurală, promovarea pe diferite căi a asociaţiei şi alte probleme organizatorice.

Un pas important a constat în alegerea preşedintelui asociaţiei – Vasile Suciu, redactorul-şef „Vatra Nouă” (Giarmata Vii).

Pentru anul 2011 s-a stabilit ca prioritate realizarea şi editarea unui anuar al asociaţiei în care fiecare ziar se va prezenta şi îşi va expune cele mai frumoase articole de-a lungul vremurilor.

Spre final au fost lansate trei cărţi – creaţia a unor membrii din asociaţie. Prima carte -“Teatru “ scrisă de Ion Birescu a fost prezentată de Ghiţă Lungu. A doua carte care a încântat audienţa a fost “Pe an un ban, pe lună o prună: Dimitrie Comşa şi apropiaţii săi” scrisă de Vali Corduneanu, directorul Muzeului Presei “Sever Bocu”, din Jimbolia. Ultima carte lansată se numeşte “Monografia Girocului – Arc peste timp” şi îi are ca autori pe Octavian Gruiţă, Ion Murariu şi Marius Matei.

Pentru viitor, asociaţia şi-a propus să se promoveze atât pe internet cât şi în presa judeţeană activităţile culturale dar şi ziarele / revistele care sunt înscrise în asociaţie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor