Şedinţă la Judeţ pentru romi

De Alin Gherasim
Şedinţă la Judeţ pentru romi
© Şedinţă extraordinară FOTO: A.G.
Consiliul Judeţean Arad se întruneşte în şedinţă extraordinară pentru a aproba un proiect care vizează integrarea romilor.

Şedinţă extraordinară pentru un proiect care vizează integrarea romilor. Asta propune Consiliul Judeţean Arad pentru ziua de joi, 14 noiembrie. Aleşii judeţeni au fost convocaţi în şedinţă extraordinară pentru a aproba un proiect cu finanţare europeană care îşi propune, pe hârtie, „asigurarea accesului la educație a grupurilor de etnie rromă de vârstă școlară și preșcolară. Combaterea analfabetismului și abandonului școlar prin conștientizarea în rândul copiilor de etniei rromă a importanței educației în dezvoltarea personală și incluziunea în societate”. În fapt, este vorba despre realizarea unui teren de sport multifuncţional şi a unei terase acoperite la tabăra de la Căsoaia.

Bani europeni

Potrivit indicatorilor tehnico-economici care vor fi aprobaţi în şedinţa de joi, proiectul este estimat la 630.000 de lei. Banii pentru lucrări vor veni de la Uniunea Europeană prin Grupul de Acţiune Locală Podgoria Miniş-Măderat. Teoretic, lucrările la cele două obiective de investiţie vor fi finalizate în cel mult un an de zile. „Numărul locuitorilor de etnie romă pentru care se implementează proiectul <Toți împreună prin cultură și mișcare, proiect de integrare a rromilor în societate> este de minim 30 de persoane, iar numărul utilizatorilor direcți deserviți de proiect este de minim 30 de copii”, anunţă Centrul Cultural Judeţean Arad, instituţia care va implementa acest proiect.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor