Sectorul constructiilor din Timis a trecut de la extaz la agonie

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
Sectorul constructiilor din Timis a trecut de la extraz la agonie
Sectorul constructiilor din Timis a trecut de la extraz la agonie
Criza economică a afectat decisiv activitatea domeniului construcţiilor din România, în general, iar cel din Timiş  în special. Sectorul timişorean al construcţiilor a trecut de la extaz la agonie, iar aceasta se datorează mai ales faptului că aici s-a lucrat extrem de puţin la negru în acest domeniu, a declarat, miercuri, la Timişoara, Cristian Erbaşu, prşedintele Patronatului Construcţiilor din România (PSC).

Organizaţia patronală, una dintre cele mai puternice din domeniu în România, a continuat în această toamnă seria conferinţelor susţinute în mai multe oraşe din ţară, împreună cu firmele din domeniul. Miercuri, 31 octombrie a fost rândul firmelor din zona de vest să discute cu reprezentanţii Patronatului Societăţilor din Construcţii.

După câteva vizite efectuate deja în marile oraşe ale României reprezentanţii asociaţiei au ajuns la concluzia că problemele acestui sector al economiei sunt extrem de grave. Situaţia în domeniu este din ce în ce mai dificilă, cel puţin pentru supravieţuirea măcar a societăţilor.

În zona de vest problemele sunt chiar mai mari, spune Cristian Erbaşu, preşedintele organizaţiei. „Pot să spun că în Timişoara, în Timiş, problemele sunt chiar şi mai mari. Aici s-a trecut de la extaz la agonie. Cel mai tare au fost lovite de criză chiar firmele de aici. Iar motivul este legat de corectitudinea firmelor. Cred că aici s-a lucrat cel mai puţin la negru”, a declarat Erbaşu.

Pentru a reuşi cât de cât în rezolvarea situaţiei economice dificilă pe care o traversează, firmele din construcţii sunt sfătuite să se asocieze între ele. „Din cele discutate în teritoriu cu firmele am observat că una dintre cele mai mari probleme este legată de asociativitate, mai precis de lipsa acesteia. Am observat o lipsă extrem de mare de încredere. Între firme, între firme şi conducerea organizaţiei. În aceste vremuri este destul de greu de găsit lideri, chiar şi la nivel local. Un post de conducător al PSC la nivel local nu presupune obţinerea unor avantaje, ci un volum de muncă foarte mare. Iar aceasta se observă…” a declarat, la rândul său, Tiberiu Andrioaiei, vicepreşedinte şi director al organizaţiei patronale.

Una dintre cele mai importante probleme discutate în cadrul întâlnirii de la Timişoara a fost cea a colaborării cu autorităţile locale. Pentru a discuta cu firmele de specialitate la eveniment a participat şi Marcel Mihoc, preşedintele Comisiei de Urbanism din cadrul Consiliului Judeţean Timiş.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor