Secretarul Primariei Timisoara, Ioan Cojocari, cercetat de Comisia de Disciplina a Prefecturii Timis

28Comentarii
Secretarul Primariei Timisoara, Ioan Cojocari, cercetat de Comisia de Disciplina a Prefecturii Timis
Secretarul Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari, va fi audiat de Comisia de Disciplină a Prefecturii Timiş. „Eminenţa cenuşie” a municipalităţii va trebui să dea explicaţii legate de faptul că a amânat punerea în posesie a unui timişorean care a revendicat un teren de peste 15.000 de metri pătraţi pe care se află Uzina de Apă.

Prefectul judeţului Timiş, Mircea Băcală, afirmă că un timişorean a depus mai multe plângeri la instituţia pe care o conduce care îl vizează pe Ioan Cojocari. Cetăţeanul îl acuză pe secretarul Primăriei Timişoara că a amânat punerea sa în posesie, propunând mai multe hotărâri de Consiliu Local care vizau acelaşi lucru: pământul de la Uzina de Apă. Băcală afirmă că proprietarului de drept al terenului i s-a propus, iniţial, un schimb de terenuri, apoi bani, iar acum este pe cale să fie expropriat. Reprezentantul Guvernului în teritoriu afirmă că Ioan Cojocari a avizat legalitatea ultimei HCL, prin care se decide exproprierea proprietarului de drept, deşi aceasta nu a întrunit numărul de voturi necesar pentru a fi adoptată.

„Un cetăţean din Timişoara ne-a sesizat faptul că domnul secretar Ioan Cojocari a făcut un abuz în cadrul unei şedinţe de Consiliu Local. Totodată, a avizat legalitatea unei hotărâri care nu a întrunit numărul de voturi necesar”, a afirmat Băcală.

Prefectul de Timiş a menţionat faptul că preşedintele Comisiei de Disciplină care îl va ancheta pe Cojocari este subprefectul Zoltan Marossy. Dacă va fi găsit vinovat, secretarul Primăriei Timişoara riscă o sancţiune destul de mică: o mustrare.

În replică, secretarul Ioan Cojocari a afirmat că aceasta este doar încă o tentativă a proprietarului terenului respectiv de a „forţa mâna primăriei”.

„Este o prostie. Vrea să forţeze mâna primăriei. În acest caz am dosar penal la parchet pentru abuz în serviciu, a făcut plângere la DNA, acuzându-mă că am luat mită 1,2 milioane de euro. De la DNA am primit NUP. Păi cum să primesc 1,2 milioane de euro pentru a da un teren de 2 milioane de euro? Ultima hotărâre, cea cu exproprierea, este perfect legală. Bag mâna în foc pentru ea. Am spus şi în şedinţa de consiliu că nu sunt necesare 18 voturi. Nu au ce mustrare să îmi dea, pentru că totul este legal şi o pot demonstra”, a afirmat Cojocari.28Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor