Seara idis cu Maia Morgenstern la Timisoara

4Comentarii
Seara idis cu Maia Morgenstern la Timisoara
Timişorenii sunt invitaţi, de luni până joi, să descopere puţin din cultura evreiască. Timp de patru zile, la Timişoara vor avea loc concerte inedite, expoziţii şi proiecţii de film, în cadrul evenimentului intitulat „Săptămâna culturii evreieşti”.

Centrul Cultural Francez din Timişoara şi Comunitatea Evreilor din Timisoara vor organiza patru seri axate pe cultura evreiască contemporană, cu expoziţii, spectacole, concerte şi o proiecţie de film, însoţită de o dezbatere.

Astfel, luni, în 24 mai 2010, de la ora 18.00, la sediul Centrului Cultural Francez de pe bulevardul C. D. Loga va avea loc vernisajul unei expoziţii de desene şi gravuri ale patrimoniului evreiesc timişorean, semnate de artista Laureen Topalian, din Franţa. Artista graficiană, absolventă a Ecole Nationale Superieure des Beaux-Arts din Paris, încearcă să ne deschidă ochii asupra patrimoniului pe cale de dispariţie al unui oraş multicultural.

Marţi, în 25 mai 2010, de la ora 19.00, la Sinagoga din Cetate este programat un concert idiş cu Maia Morgenstern, Radu Captari şi Octavian Mardari. În acelaşi loc, publicul va putea vizita o expoziţie de vederi vechi, „Sinagogi din Timișoara”, prezentate de Thomas Mochnacs. Actriţa Maia Morgenstern, alături de muzicienii Radu Captari şi Octavian Mardari, vor aduce în faţa publicului un spectacol de suflet, prezentând cântece fără de vârstă şi fără de loc, care au animat generaţii de-a rândul.

Miercuri, în 26 mai 2010, de la ora 19.00, timişorenii sunt aşteptaţi la Sala Orpheum a Facultăţii de Muzică, pentru un concert deosebit, „Romantism ebraic”, cu opere de Achron, Bloch, Bruch, Lalo, Sain-Saëns, Perlman şi Williams, interpretate de Isabelle Durin, la vioară, acompaniată de Michaël Ertzscheid, la pian. „Muzica ebraică este direct legată de istoria poporului evreu, de rătăcirile, traumatismele şi durerile sale, într-un cuvânt de destinul său tragic”, consideră Isabelle Durin.

Joi, în 27 mai 2010, de la ora 18.00, la sediul Comunităţii evreieşti din Timisoara va fi proiectat filmul „La petite Jérusalem”, de Karin Albou, o poveste petrecută la periferia pariziană, în cartierul numit „Micul Ierusalim”, unde s-au stabilit mulţi evrei.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor