Se “Vuia” ca-s cei mai buni

Se “Vuia” ca-s cei mai buni
ORADEA – Vineri seara in disco No Problem, o parte din liceeni oradeni, au creat o atmosfera incendiara la semifinala Balului Balurilor la care au participat: Colegiul National “Mihai Eminescu”, Liceul Teoretic “Lucian Blaga”, Liceul Sportiv, Grup Scolar “Transilvania”, Colegiul National “Partenie Cosma” si nu in ultimul rand, Colegiul Tehnic “Traian Vuia”.  B.B. Emi, Blaga, LPS, Sinteza, Eco si Vuia 16.03.2007 II B.B. Emi, Blaga, LPS, Sinteza, Eco si Vuia 16.03.2007 III B.B. Emi, Blaga, LPS, Sinteza, Eco si Vuia 16.03.2007 IV B.B. Emi, Blaga, LPS, Sinteza, Eco si Vuia 16.03.2007 V B.B. Emi, Blaga, LPS, Sinteza, Eco si Vuia 16.03.2007 VI B.B. Emi, Blaga, LPS, Sinteza, Eco si Vuia 16.03.2007 VII B.B. Emi, Blaga, LPS, Sinteza, Eco si Vuia 16.03.2007 VIII B.B. Emi, Blaga, LPS, Sinteza, Eco si Vuia 16.03.2007 IX B.B. Emi, Blaga, LPS, Sinteza, Eco si Vuia 16.03.2007 X B.B. Emi, Blaga, LPS, Sinteza, Eco si Vuia 16.03.2007 XI B.B. Emi, Blaga, LPS, Sinteza, Eco si Vuia 16.03.2007 XII B.B. Emi, Blaga, LPS, Sinteza, Eco si Vuia 16.03.2007 XIII B.B. Emi, Blaga, LPS, Sinteza, Eco si Vuia 16.03.2007 XIV

Protagonistii serii de vineri au fost: de la "Eminescu", Ioana Bibart si Calin Bochis, "Blaga" a fost reprezentat prin Gianina Gorcea si Marian Selegean, "Sportivul" i-a trimis in scena pe Lorena Molnar si Mihai Bandui, de la "Sinteza" a fost perechea formata din Giorgiana Gabor si Claudiu Manciu, "Economicul" i-a aruncat in lupta pe Denisa Buta si Adrian Cozac, iar in cele din urma, "Vuia" a fost reprezentat de cuplul Marieta Popovici si George Marincas.

Delegatii oficiali pentru omologarea rezultatelor de vineri au fost de aceasta data doar trei persoane si anume: Ferent Corina de la Grazziela Models, Darius Domocos de la FRT Bihor, iar din partea Bihor Online, subsemnatul. Atmosfera balului a fost intretinut de show-man-ul Mihai Dacin.

Casatorie pentru doua editii

Imbracati in port popular, primii care au pasit pe scena facandu-si prezentarea de rigoare au fost Ioana si Calin de la Eminescu, care au lasat asistenta cu gurile cascate cand s-au schimbat in miri, legandu-si destinul pentru editiile finale ale Balului Balurilor intr-un mod nemaintalnit pana acum.

"Wilma" alias Marian si "Fred" alias Gianina sau mai bine zis bobocii Flintone`s din "Blaga" si-au inceput seara intr-un mod aparte, acestia folosindu-se de proiectorul pus la dispozitie de discoteca.

Lorena si Mihai au avut nevoie de cate-o sabie fiecare pentru a-si masura fortele intr-un duel armat, ce avea sa prevesteasca aparitia oficiala in concurs a celor doi.

"Asta-i parasuta, vreau o papusica frumoasa"

Imbracata-n tigancusa, Giorgiana din "Transilvania" n-a reusit sa isi impresioneze partenerul fiind nevoita sa isi schimbe costumatia pe rand, in Barbie respectiv diavolita senzuala, in cele din urma Claudiu a fost incantat de transformarea finala a Giorgianei.

Denisa si Adrian din "Economic", adica castigatorii celei de-a 5-a editii a Balului Balurilor, si-au inceput prezentarea cu ajutorul binecunoscutei piese a lui Holly Dolly – Dolly song, afisand o nota de romantism aparte in care Adrian a avut nevoie de o cheie pentru a patrunde in inima Denisei.

"The Mask and cop girl"

"Vuistii" Marieta si George au impresionat publicul inca de la intrarea in scena, prin costumatiile originale si inedite, el fiind imbracat in binecunoscutul "The Mask" iar ea s-a folosit de costumul unei politiste pentru a-si prezenta numarul.

Ioana, Carmen, Adela, Teo, Lore, Alida, Ioana, Raluca, Cristina, Laura, Coralia si Raluca, adica intr-un cuvant Bizar au demonstrat inca o data de ce au fost nominalizate campioane nationale la dans hip-hop realizand un numar impresionant de dans.

Indemanare si rapiditate

Prima proba a constat in ocolirea unor bidoane (a se citi jaloane) cu partenerul si/sau partenera in spate totul desfasurandu-se contra cronometru. Clasamentul pe licee al acestei probe fiind urmatorul:

Eminescu – 15 secunde
Blaga – 12 secunde
Sportiv – 18 secunde (penalizare 4 secunde pentru au cazut si s-au incurcat la prima incercare)
Sinteza – 20 de secunde (penalizare 4 secunde pentru ca au reusit sa termine proba doar la a doua incercare)
Economic – 13 secunde
Vuia – 16 secunde (aceeasi penalizare ca si la precedentele)

Trupa de dans a liceului Eminescu avea sa anime concursul prin invadarea scenei de opt domnisoare pricepute in ale dansului, totul terminandu-se prin ridicarea unor pancarte care alcatuiau cuvantul EMINESCU.

"Suntem mai mult decat o scoala"

Folosindu-se de niste lumanari aprinse, elevii din trupa de dans a liceului Blaga aveau sa isi inceapa numarul pe fondul unei tematici bine puse la punct, "actorii" au ramas in cele din urma in tricouri pe care era scris in fata cu litere de-o schioapa "Suntem mai mult decat o scoala" , iar pe verso "LIT "Lucian Blaga".

Cu inima cuprinsa de emotii au pasit pe scena trupa de dans a liceului "Sinteza" care au avut nevoie de nu mai putin de noua persoane pentru a-si duce la bun sfarsit numarul propus initial.

Stil oriental prin Eco

Adapostiti in spatele unui eventai imens, trupa de dans a liceului Economic, a surprins publicul intr-un mod placut, prin originalitatea ideei care avea la baza stilul oriental. Cele 15 "asiatice" si-au inceput dansurile de rigoare, pe parcursul carora si-au schimbat componenta si costumatia, dintre acestea ramanand doar sase, cu tricouri noi pe care erau scrise cuvinte-n limba japoneza.

Sincronizati ca la carte, trupa de dans a liceului Traian Vuia avea sa prezinte din nou cel mai complex moment artistic. Au inceput cu un dans in umbra a unei domnisoare, au continuat cu unul a la Africa, urmat apoi de un dans de societate a unei perechi dezinvolte, ca apoi pe scena sa intre aceeasi sase balerini care au amuzat si de aceasta data asistenta prezenta, totul terminandu-se cu un dans hip-hop a unor eleve talentate.

Hora cu toti concurentii

Proba cu numarul doi a insemnat proba de dans pentru cei 12 concurenti. Bobocii au inceput sa danseze pe stilurile impuse de organizatori, printre care s-au numarat manele, rock-n-roll, dance, hip-hop, r`n`b sau chiar populara. Acestia au lasat rivalitatea la o parte si s-au luat in hora cu precadere pe final, cand la boxele discotecii se auzea Zorba Grecu sau Menaito.

Proba cu numarul trei avea sa devina proba "de foc" a perechilor participante. Boboaca cu casti pe urechi trebuia sa mimeze intr-un mod cat mai usor descifrabil pentru concurent melodia din casti, dar cu ajutorul unei singure vocale a alfabetului romanesc.

Ioana de la Eminescu, ajutata de litera "a" s-a descurcat mai putin bine la aceasta proba, in cele din urma Calin reusind sa ghiceasca melodia interpretata de cei de la Voltaj – 20 de ani.

Gianinei de la Blaga, ajutata de "e" i-a fost usor de fredonat o piesa a celor de la Akcent si Marian a inteles foarte repede despre ce este vorba si a dat raspunsul corect intr-un timp scurt.

Lorena din Sportiv cu ajutorul vocalei "i" s-a descurcat execrabil, perechea fiind ajutata pe final de public, lucru contorizat de juriu, acestia alegandu-se in final cu un punctaj minim.

Giorgiana si Claudiu s-au descurcat cel mai bine la capatul acestei probe, ei acumuland maximum de puncte, deoarece au ghicit melodia in doar cateva secunde.

"Economicul" cu ajutorul vocalei "u", si "Vuia" cu ajutorul lui "a" aveau sa ghiceasca alte doua piese a celor de la Class, respectiv O-zone, concursul terminandu-se la capatul acestei probe.

Sportiv si Sinteza, ultimele locuri

Ocupantii locului sase (poate nemeritat dupa parerea unora) Lorena si Mihai din Sportiv acumuland doar 32 de puncte, respectiv Giorgiana si Claudiu (locul cinci cu 35 de puncte) au parasit acest concurs ei s-au "ales" doar cu experienta la capatul editiei de vineri.

Ultimul loc "calificabil" l-au ocupat Gianina si Marian din Blaga, care au strans 49 de puncte, acestia numarandu-se printre celelalte patru perechi care vor participa vinerea viitoare la marea finala.

Locul trei a fost ocupat de perechea din Economic, Denisa si Adrian care au avut un parcurs constant in aceasta gala, ei alegandu-se in final cu un loc pe podium binemeritat.

"Argintul" a fost "cucerit" de "poetii" Ioana si Calin care au acumulat un punctaj frumusel, 69.

"Vuistii", cei mai buni

La doar un punct distanta de "poeti", castigatorii semifinalei au fost Marieta si George din Vuia care vor participa si ei la randul lor in marea finala programata saptamana viitoare, 23 martie unde ii vom invitati pe cei de la trupa Activ.

La capatul concursului de vineri, in jurul orei 0, si-au facut aparitia pe scena Dj Max, Gino Manzoti si Elena, adica intr-un cuvant Dj Project, care au intretinut atmosfera timp de 40 de minute, timp in care au cantat impreuna cu publicul uneori, piese din repertoriul lor bogat.

Marius Demeter
Regulament de plasare a anunturilor