Se vor găsi bani pentru Timişoara?

60Comentarii
Se vor găsi bani pentru Timişoara?
Primarul Gheorghe Ciuhandu i-a invitat la o întâlnire pe parlamentarii aleşi în colegiile din Timişoara, pentru a le cere să susţină proiectele mari ale oraşului, la aprobarea bugetului de stat pe 2010. „După informaţiile pe care le avem, în proiectul legii bugetului, Timişoara nu se regăseşte cu fonduri nici de această dată”, a declarat senatorul Nicolae Robu.

Doar trei aleşi au dat curs invitaţiei primarului Gheorghe Ciuhandu: senatorul Nicolae Robu (PNL), deputatul Maria Eugenia Barna (PSD) şi deputatul Horia Cristian (PNL). Niciun parlamentar al PDL nu a participat la întâlnirea organizată luni la primărie. Ţinând cont de experienţa de la votarea bugetului pe 2009, Robu speră ca de data aceasta parlamentarii de Timiş să fie mai uniţi în a susţine interesele celor care i-au ales: „După informaţiile pe care le avem, în proiectul legii bugetului, Timişoara nu se regăseşte cu fonduri nici de această dată. Desigur că noi avem datoria să depunem amendamente la acest proiect de lege, astfel încât pentru principalele obiective de interes pentru cetăţenii Timişoarei să fie asigurate, prin lege, aceste fonduri. Cred că am putea fi mai uniţi de data aceasta, pentru că în urmă cu un an nu am obţinut suport de la toţi colegii parlamentari de Timiş, pentru obiectivele de interes pentru Timişoara. Până la urmă, aceste obiective nu au culoare politică”, a spus parlamentarul PNL.

Principala prioritate este finalizarea şoselei de centură a Timişoarei, pentru că în acest sfârşit de an a fost deschis circulaţiei doar un tronson de centură, pe relaţia Calea Aradului – Calea Lugojului. „Noi vom face o serie de amendamente în ceea ce priveşte investiţiile pe care trebuie să le facă Guvernul în perioada anului 2010. Timişoara are nevoie de foarte multe lucruri, în primul rând finalizarea centurii ocolitoare, pentru că până acum nu s-a făcut decât această tangentă – desigur, este o realizare, însă nu ne satisface”, a declarat Maria Barna.

Pe lângă centură, primarul a discutat cu cei trei parlamentari şi despre alte proiecte importante pentru oraş. „Sunt foarte multe proiecte pentru care este nevoie de sprijinul nostru: continuarea acestei porţiuni de centură cu un tronson care să unească, de exemplu, Calea Lugojului de Calea Şagului, pentru că noi nu avem la ora actuală o centură ocolitoare a oraşului Timişoara, ci un tronson de 12,8 kilometri. Apoi, e vorba de reabilitarea clădirilor istorice, fără un suport financiar de la Guvern va fi imposibil ca ele să-şi schimbe starea, de crearea Institutului de Oncologie în Timişoara, centura feroviară, la care ar trebui să înceapă lucrările, extinderea Pieţei de gros şi proiectul privind realizarea bazinului olimpic şi a unei săli polivalente”, a mai explicat Robu.

Ciuhandu nu mizează pe banii de la Guvern

Primarul a estimat că bugetul de stat va fi votat la finele lunii ianuarie, iar în marja legală de 45 de zile va fi aprobat bugetul oraşului, cel mai devreme la finele lunii februarie, a spus edilul. În pofida faptului că le-a cerut sprijin parlamentarilor, Ciuhandu nu prea mizează pe fondurile de la Guvern, ţinând cont de cum au mers lucrurile în 2009, declarând că municipalitatea va încerca să atragă cât mai multe fonduri europene.

„2009 a fost un an greu pentru că, pe fondul crizei care are caracter mondial, noi am avut o criză politică permanentă, tot anul, o criză economică şi socială, iar fondurile de care am beneficiat şi relaţia noastră cu diverşi furnizori au fost îngreunată de această situaţie. Probabil vom reporta un deficit pentru anul care vine, este prima dată când se întâmplă acest lucru, vom discuta problema şi în Consiliul Local în ianuarie”, a mai declarat Ciuhandu.

 

 60Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor