Se rupe pacea sindicală?

Funcţionari
Funcţionari
Angajaţii din administraţia publică au dat un nou ultimatum pentru Guvern în ceea ce priveşte salarizarea din domeniu. Sindicaliştii solicită o salarizare unitară pentru toţi funcţionarii publici din România, care să asigure o creştere salarială reală.

Conducerea Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţia Publică Locală (FNSAPL) solicită Guvernului să emită un act normativ care să prevadă un salariu mediu net în domeniu de 1.400 lei. Sindicaliştii mai cer şi sporuri specifice funcţiei publice, ca de exemplu spor de fidelitate care să fie cuprins între 5 şi 20%, dar şi acordarea primei de vacanţă, în echivalentul unui salariu.

„Solicităm aprobarea proiectului privind salarizarea funcţionarilor publici până în 30 septembrie, deaorece luna viitoare Guvernul trebuie să aprobe bugetul pe 2007 şi nu va mai putea prevedea după aceea majorări salariale. oricum poână acum nu am primit nici o ofertă de majorare, doar de indexare”, a precizat Tiberiu Negrei, vicepreşedinte FNSAPL şi lider de sindicat al angajaţilor din Primăria Timişoara.

În cazul în care Guvernul nu va onora solicitările sindicaliştilor aceştia sunt decişi ca la începutul lunii octombire să stabilească un calendar de acţiuni de protest.

Carmen Barna
carmen.barna@informmedia.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor