Se reiau cursurile la Liceul Calderon, in cladirea reabilitata a scolii. Infiltratii de apa in unele locuri

De Adrian Panduru
1Comentariu
Se reiau cursurile la Liceul Calderon, in cladirea reabilitata a scolii. Infiltratii de apa in unele locuri
Elevii de la Liceul Jean Louis Calderon se vor muta, începând cu acest an școlar, în clădirea școlii, care a fost reabilitată. Până acum, liceenii au făcut cursurile la Liceul Agricol, pe perioada cât a fost deschis șantierul.

Reprezentanții școlii sunt acum în faza de amenajare, în așa fel încât totul să fie „ca scos din cutie” la început de an școlar – 12 septembrie. Din păcate, în unele locuri, au apărut infiltrații de apă. Acestea se vor remedia, și nu este cazul numai aici.

„Avem probleme și cu Calderonul și cu Loga. Există în mod cert lucruri care nu arată extraordinar de bine, dar sunt și lucruri care chiar arată foarte bine. Într-adevăr există o umezeală mai accentuată în unele locuri. Reprezentanții unităților de învățământ au constatat, s-a luat legătura cu Primăria Timișoara, care va lua legătura cu constructorul și problema se va rezolva”, a spus inspectorul școlar județean de Timiș Aura Danielescu.

Lucrările la Calderon au început cu bani de la bugetul local – de unde s-au pus 1,2 milioane de lei – și au continuat cu bani de la Uniunea Europeană. Ordinul de începere a fost dat în noiembrie 2014.

„Suntem în fază de amenajare. Anul școlar va începe în clădirea reabilitată, toate clasele de liceu vor începe școala în clădirea reabilitată. Pentru clădirea B, clădirea gimnaziului, am făcut demersuri pentru repararea acoperișului. Clădirea este în stare ună, doar acoprișul este deteriorat, se va repara, primăria face demersurile pentru achiziții, sunt în faza finală, de atribuire a lucrărilor”, spune Lia Istin, directoarea Liceului Jean Louis Claderon din Timișoara.

Valoarea totală a proiectului a fost de 10,38 milioane de lei, adică aproximativ 2,4 milioane de euro, din care aproximativ 10 milioane de lei au venit de la Uniunea Europeană. S-a lucrat la structura de rezistență a clădirii, la fațade, acoperiș, la pardoseli, pereți, planșee și tâmplărie, dar și la refacerea sistemelor de preluare și colectare a apelor pluviale, la grupurile sanitare, la rețelele de utilități și la terenurile de sport și vestiare.

Au fost reabilitate și vor fi echipate 34 de săli de clasă, 16 laboratoare, o bibliotecă, șase cabinete, o sală de sport, o sală de festivități, o sală de arte și un spațiu pentru arhivă. Pentru sălile de clasă și laboratoare au fost cumpărate 54 de table Smart, 54 de videoproiectoare, 15 microscoape optice pentru laboratorul de biologie, 12 calculatoare desktop pentru laboratoarele de informatică, 30 de imprimante laser monocrom duplex, 20 de multifuncționale laser color, 50 de camere web pentru laboratoarele de informatică, 20 de televizoare LCD, 20 de CD playere portabile pentru laboratorul de limbi moderne și cabinetul de limba română/redacția revistei liceului, 54 de laptopuri pentru profesori, precum și alte 88 de calculatoare desktop pentru laboratoarele de informatică.

Liceenii de la Calderon au învățat, parțial, în primul an al lucrărilor, 2014-2015, în clădirea unde aveau loc lucrările, iar spre final s-au mutat în clădirea gimnaziului. Au învățat în schimburi, cu „orele” de 45 de minute, la finalul acestui an școlar. Din toamna anului trecut, liceenii de la Calderon s-au mutat cu Liceul Agricol. Acum vor reveni acasă…

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor