Se prelungeste termenul de utilizare a voucherelor Rabla

1Comentariu
Se prelungeste termenul de utilizare a voucherelor Rabla
Cine a pariat pe cumpărarea de tichete valorice în cadrul programului Rabla, cu scopul de a obţine un câştig prin utilizarea acestora, mai are o şansă să scape de acestea.

Ministrul Mediului, László Borbély, a arătat că este îngăduitor şi a acceptat prelungirea termenului de valabilitate al voucherelor, până pe data de 31 ianuarie 2011. Dar va fi o singură prelungire, a avertizat ministrul!

„Sesiunea 2010 a programului Rabla a fost un succes. Acest lucru este demonstrat prin cele peste 180.000 de autoturisme vechi casate, faţă de 30.000 în 2009. Cu toate acestea, pe piaţă există încă aproape 31.000 de tichete nevalorificate, al căror termen de valabilitate urma să expire pe 23 noiembrie. Drept urmare, pentru a veni în ajutorul persoanelor care încă deţin vouchere, am hotărât prelungirea termenului de valabilitate a acestora până în data de 31 ianuarie 2011. Atrag însă atenţia că e vorba de o singură prelungire, 31 ianuarie 2011 fiind termenul final până la care aceste tichete vor mai fi valabile”, a declarat, marţi, László Borbély.

Măsura nu poate decât să bucure o anumită parte a deţinătorilor de asemenea tichete valorice. Ediţia din acest an a programului Rabla a oferit posibilitatea renunţării la tichetul dobândit şi vânzarea acestuia. Aceasta, dublată de posibilitatea de a preda trei asemenea vouchere pentru un autoturism nou, au creat o adevărată bursă a tichetelor. Mulţi au crezut că vor câştiga un ban cinstit din comerţul cu aceste vouchere, dar au rămas cu ele fără a putea să le vândă la un preţ bun. „Eu am cumpărat din ziar trei asemenea tichete, am vrut să-mi cumpăr un Logan nou. Nu am mai avut bani şi acum am rămas cu hârtiile. E bine că s-a prelungit termenul, poate reuşesc să le vând, că oricum acum nu mai am la ce să le folosesc”, ne declara Andrei Manciulescu, un timişorean care a vrut să beneficieze de pe urma programului guvernamental.

Odată cu apropierea datei limită iniţiale pentru valabilitatea tichetelor, preţul cerut de deţinători pentru a renunţa la documentele valoricea a mai scăzut. Spre exemplu, un set complet de acte, cu voucher şi actele de radiere aferente se vinde şi cu 1.000 de lei, faţă de 1.200 acum o lună. Chiar şi aşa nu prea există clienţi. Ofertele de cumpărare lansate la mica publicitate se referă la sume de 800 de lei pentru un tichet. Cererea… poate ajunge şi la 900 de euro setul de trei tichete. „Am trei tichete, dacă le vreţi vi le dau la 900 de euro, negociabil, dar puţin. Nu renunţ prea mult la preţ, eu m-am chinuit să găsesc rablele şi să le duc la casat, am plătit şi la om maşina veche, am stat la coadă să le predau, vreau şi eu un câştig”, am aflat de la un cetăţean care vinde la mica publicitate asemenea taloane pentru Rabla. Aşadar, prelungirea termenului limită pentru utilizarea documentelor vine ca o mănuşă.

La anul, patru vouchere, dar cu valoare scăzută.

Ministrul Mediului e mulţumit de modul de funcţionare al Rabla ş a precizat că se poartă discuţii privind două variante în perspectiva reluării programului şi anul viitor: „Pentru 2011 avem în vedere două posibilităţi. Fie păstrăm neschimbată forma programului actual, fie de la anul să dăm 4 vouchere în loc de 3 dar să scădem valoarea unuia de la 3.800 de lei la 3.000 de lei. Nu am luat încă o decizie, analizăm şi, împreună cu producătorii, vom alege optimă astfel încât la 1 februarie 2011 să demarăm noua sesiune a Programului”, a afirmat ministrul László Borbély. Până la data de 9 noiembrie 2010, prin Programul Rabla au fost distribuite către REMAT-uri 189.959 de tichete (188.161 pentru persoane fizice şi 1798 pentru persoane juridice). Au fost cumpărate 53.554 de maşini (pentru care au fost utilizate 159.053 de tichete), dintre care 23.297 de autoturisme sunt româneşti.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor