Se pregăteşte un nou punct de frontieră la graniţa cu Serbia

13Comentarii
Se pregăteşte un nou punct de frontieră la graniţa cu Serbia
Dezvoltarea colaborării româno-sârbe. Centrul Regional pentru Dezvoltarea Durabilă a Banatului din cadrul Camerei de Comerţ Timişoara a găzduit şedinţa ordinară a Comisiei Mixte de Coordonare a Protocolului Camerelor de Comerţ din Banat.

Funcţionarea protocolului este asigurată de către Consiliul Preşedinţilor şi Comisia Mixtă de Coordonare. Obiectivul principal al întâlnirii a fost discutarea şi stabilirea programului comun de acţiuni pentru 2010, program care a luat în considerare agenda anuală a Centrului Regional Banat, programul de acţiuni al Euroregiunii DKMT, programele de acţiuni proprii, cât şi activităţile prevăzute în proiectele finanţate pe care CCIAT le derulează în parteneriat cu camerele semnatare.

Unul dintre punctele de pe ordinea de zi s-a referit la deschiderea, în luna martie a acestui an, a unui nou punct de trecere a frontierei în zona localităţilor Lunga şi Nakovo. Situat în apropierea comunei Comloşu Mare, acesta ar scurta considerabil distanţa necesară a fi parcursă între Timişoara şi Kikinda, cu toate efectele pozitive, sociale şi mai ales economice. De asemenea, s-a discutat despre participarea camerelor membre ale Comisiei, în luna mai, la aniversarea a 160 de ani de existenţă a CCIA Timişoara. La creare, în 1850, Camera de Comerţ avea drept circumscripţie Banatul şi Vojvodina. Reamintim că în toamna anului 2007, la Timişoara, s-a parafat protocolul de colaborare al Camerelor de Comerţ din Banatul istoric, având ca membri organizaţiile camerale din judeţele Timiş şi Caraş-Severin (România), Kikinda, Pancevo şi Zrenjanin (Serbia). 

 

 13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor