Se pregateste saptamana antiviolenta in scoli!

2Comentarii
Se pregateste saptamana antiviolenta in scoli!
Un proiect pentru combaterea violenţei în şcolile timişene va fi pus în aplicare săptămâna viitoare. Consiliul Judeţean al Elevilor Timiş va organiza diverse activităţi în unităţile de învăţământ. Vor fi amplasate panouri de informare, vor fi organizate lecţii speciale şi va avea loc un spectacol de teatru de păpuşi pentru a atrage atenţia asupra fenomenului violenţei în şcoli.

Elevii timişeni vor lua parte, în perioada 14-18 ianuarie, la „Săptămâna antiviolenţei în şcoală”! Ei sunt nemulţumiţi de importanţa care i se acordă acestui fenomen în presă, motiv pentru care au trimis o scrisoare deschisă către mass-media, a explicat Vlad Ungar, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Timiş.

„Vom trimite scrisori deschise elevilor, părinţilor şi profesorilor, dar şi presei, în care ne vom exprima părerea despre acest fenomen”, a adăugat Ungar.

 „E prima dată când îţi scriu, deci trebuie să mă prezint. Eu sunt Elevul, acel elev de liceu pe care tu nu prea îl cunoşti”, încep tinerii scrisoarea deschisă adresată presei. „STOP! E destul! Televizorul, ziarul, revistele, radioul – ne-aţi invadat cu informaţii care nu sunt necesare, care nu fac altceva decât să ne facă mai nemulţumiţi, mai frustraţi şi poate mai lipsiţi de speranţa unui viitor mai bun. Mă îngrozeşte mai ales cantitatea industrială de violenţă difuzată. Mă întreb ce putem învăţa noi, elevii, din asta”, continuă elevii.

Studenţi de la Facultatea de Psihologie din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara vor fi voluntari în cadrul proiectului. Ei vor merge în mai multe unităţi şcolare din Timişoara şi vor observa, în timpul pauzelor, felul în care se poartă elevii, cum se joacă şi ce alte activităţi desfăşoară. Studenţii vor întocmi un raport în urma observaţiilor făcute, în care vor explica în amănunt comportamentul şcolarilor.

M.M. Hojda2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor