Se pregateste curatenia generala de toamna la Timisoara

3Comentarii
Se pregateste curatenia generala de toamna la Timisoara
Timişorenii se pot pregăti de curăţenie pentru că luna viitoare vor avea ocazia să scape de lucrurile pe care nu le mai folosesc de prin casă şi de deşeurile vegetale. Primăria Timişoara organizează în luna octombrie campania de curăţenie generală de toamnă.

Curăţenia generală de toamnă este programată în două etape. Prima etapă se va desfăşura în perioada 11-17 octombrie 2010, în cartierele şi zonele din partea de nord a municipiului faţă de canalul Bega, iar cea de-a doua între 18 şi 26 octombrie 2010, în partea de sud a oraşului.

În cadrul acestei acţiuni vor fi colectate numai obiecte de uz casnic şi gospodăresc şi deşeuri vegetale rezultate din curăţarea arborilor de pe aliniamentele stradale şi a spaţiilor verzi din jurul imobilelor. Nu vor fi adunate deşeuri provenite din amenajări interioare şi din salubrizarea pivniţelor ori a podurilor, de exemplu moloz, praf de cărbune, ţigle, cărămizi, faianţă şi gresie sparte. De acestea timişorenii pot scăpa contracost, pe bază de comandă la sediul Retim sau la numerele de telefon 0256/ 499.490 sau 0256/ 220.064. De asemenea, resturi de materiale de construcţii provenite din reparaţii şi amenajări interioare sub un metru cub şi echipamentele electrice şi electronice (DEEE) se preiau gratuit de la populaţie la patru centre ale Retim din oraş: str. A. Imbroane nr. 70, Calea Torontalului nr. 94, str. Energiei nr. 3 şi Calea Moşniţei nr. 2.

Revenind la viitoarea campanie de curăţenie de toamnă, timişorenii trebuie să depună deşeurile, în ordine, la bordura carosabilului, fără să împiedice circulaţia, până cel târziu cu o zi înainte de ziua în care este programată colectarea în zonele în care locuiesc.

Proprietarii imobilelor în faţa cărora se găsesc deşeuri după ce pe strada lor s-a efectuat deja colectarea riscă amenzi între 200 şi 2.000 de lei, potrivit OUG 78 din 2000 privind regimul deşeurilor, actualizată. Vom reveni cu detalii despre programul de colectare în următoarea perioadă.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor