Se pregatesc dosarele de finantare pentru trei drumuri din Timis, care vor asigura accesul spre autostrada A1

De Marcel Hoster
1Comentariu
Se pregatesc dosarele de finantare pentru trei drumuri din Timis, care vor asigura accesul spre autostrada A1
© Tion: Se pregatesc dosarele de finantare pentru trei drumuri din Timis, care vor asigura accesul spre autostrada A1
Începând cu data de 6 decembrie va demara operaţiunea de depunere a dosarelor de finanţare pentru proiectele de reabilitare a infrastructurii de drumuri cu finanțare europeană nerambursabilă prin Programul Operațional Regional (POR), în perioada 2014 – 2020. În Timiş sunt propuse spre finanţare trei proiecte de asemenea drumuri, toate care să ofere un acces mai facil spre autostrada A1.

Apelul de proiecte din cadrul priorității de investiții 6.1, împreună cu Ghidul solicitantului corespunzător acestuia, a fost relansat de către Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice – în calitatea sa de Autoritate de Management pentru POR – în data de 6 decembrie 2016. Odată cu această relansare, s-a dat startul pregătirii proiectelor astfel încât, începând cu data de 6 ianuarie 2017 – de la ora 15:00, să poată fi depuse în vederea solicitării de finanțare nerambursabilă. Spre deosebire de apelul anterior, în cadrul acestui apel de proiecte cererile de finanțare se vor depune utilizând exclusiv aplicația My SMIS. Proiectele vor putea fi depuse spre finanțare până în data de 6 iulie 2017, la ora 15.00.

Finanțarea nerambursabilă din cadrul acestei priorități de investiții va fi acordată pentru modernizarea rețelei de drumuri județene care asigură conectivitatea cu rețeaua TEN-T, pentru construcția/modernizarea variantelor ocolitoare cu statut de drum județean aflate pe traseul drumului județean respectiv, construirea unor noi segmente de drum județean pentru conectarea la autostrăzi sau drumuri expres, precum și pentru investiții destinate siguranței rutiere (piste de biciclete, trasee pietonale, stații pentru transport public de pe traseul drumului județean finanțat).

În mod normal, o asemenea finanţare presupune o anumită competiţie. Având în vedere importanţa proiectelor puse în discuţie, judeţele componente ale regiunii au căzut deja de acord asupra proiectelor pentru care se va cere finanţare. Lista cu proiectele propuse pentru finanțare pentru Regiunea Vest a fost aprobată printr-o hotărâre a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest din data de 26 septembrie 2016. Cele 10 proiecte din lista proiectelor prioritare pentru depunerea spre finanțare în cadrul celui de-al doilea apel de proiecte aparțin consiliilor județene din Regiunea Vest.

Din județul Timiș au fost propuse trei asemenea proiecte: Modernizare DJ 691 (n.r. drumul dintre Timişoara şi Lipova) – lărgirea la 4 benzi a sectorului km 2+725 (sens giratoriu) – Centura Timișoara și Centura Timișoara – autostrada A1 (km 12+975); Modernizare DJ 593 (n.r. drumul dintre Timişoara şi Foeni), (Ltot=35,9 km, din care necesar modernizare L=20 km); Modernizare drum județean DJ 693 pentru interconectare la A1 (AR) și Pod peste Mureș la Pecica județul Arad (L=57 km din care necesar de monitorizare cca. 30 km).1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor