Se pot vinde, sau nu?

Se pot vinde, sau nu?
REŞIŢA – Chiriaşii ANL au primit cu bucurie vestea că îşi pot cumpăra apartamentele în condiţiile în care vor locui în ele cinci ani.

Pe cât de mare bucuria, pe atât de mare dezamăgirea. În Reşiţa s-ar putea vinde 134 de apartamente.

„Este vorba despre apartamentele finalizate în cursul anului 2002“, a spus Horia Irimia, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării. Din păcate încă nu e posibil decât dacă e de acord CL Reşiţa. Apartamentele ANL din Reşiţa care sunt locuite din 2002 nu se pot încă vinde. Chiar dacă locuiesc acolo de cinci ani, oamenii nu pot încă să cumpere. Din păcate, acest lucru nu e posibil decât dacă e de acord CL Reşiţa.

„Conform legii privind vânzarea, consiliile locale vor trebui să adopte o Hotărâre prin care să treacă blocurile respective din domeniul lor în domeniul statului. Apoi se vor vinde“, a spus Horia Irimia, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării. Din păcate, mulţi tineri aşteaptă actul cu pricina. Este necesară această trecere pentru ca banii să revină ANL cu aceeaşi destinaţie şi anume construcţia de locuinţe. „Este şi o cerinţă externă, unele dintre blocuri fiind construite de ANL prin credite externe“, a conchis Irimia.

Până la sfârşitul anului 2008 vor mai avea condiţii de vânzare, adică cinci ani de închiriere încă 19 apartamente ANL.
Regulament de plasare a anunturilor