Se majorează anumite pensii

De Simona Drimbău
Se majorează anumite pensii
Se majorează anumite pensii
Începând cu data de 1 ianuarie 2020 se majorează indemnizațiile lunare stabilite conform Ordonanței Guvernului nr 105/1999 aprobată cu modificări și completări prin Legea 189/2000.

Astfel, 700 lei va fi indemnizația lunară pentru fiecare an de deportare ori detenție pentru următoarele categorii, persoanele care au fost deportate în ghetouri și lagăre de concentrare din străinătate ori au fost private de libertate în locuri de detenție sau în lagăre de concentrare.

Totodată, persoanele care au supraviețuit trenului morții, vor beneficia de o indemnizație în cuantum fix de 700 lei. În ceea ce privește persoanele care au fost refugiate, expulzate sau strămutate în altă localitate, au făcut parte din detașamente de muncă forțată, au fost evacuate din locuința pe care o dețineau, vor beneficia de un cuantum lunar de 300 lei pentru fiecare an în care s-au aflat în situațiile enumerate mai sus.

Va beneficia de o indemnizație lunară de 250 lei începând cu data de 1 ianuarie 2020, soțul supraviețuitor celui decedat din categoria persoanelor enumerate mai jos: au fost deportate în ghetouri și lagăre de concentrare din străinătate, au fost private de libertate în locuri de detenție sau în lagăre de concentrare, au fost strămutate în altă localitate decât cea de domiciliu, au făcut parte din detașamente de muncă fortață, au fost supraviețuitoare a trenului morții, este soțul/soția persoanei asasinate sau executate din motive etnice, dacă ulterior nu s-a recăsătorit.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor