Se lucreaza intens la benzile suplimentare de circulatie din proximitatea Iulius Mall. Afla care sunt cele mai facile cai de acces in zona

Reactualizat la:
Se lucreaza intens la benzile suplimentare de circulatie din proximitatea Iulius Mall. Afla care sunt cele mai facile cai de acces in zona
Timișorenii care au ajuns de curând la Iulius Mall au putut vedea desfășurarea de forțe care promite transformarea zonei într-unul dintre cele mai dezvoltate și moderne puncte de interes ale orașului. Și asta pentru că, în această perioadă, aici se ridică concomitent clădiri de birouri și o parcare supraetajată, ca parte a ansamblului Openville, dar și pentru că se desfășoară lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere din imediata proximitate.

În prezent, se lucrează intens pentru lărgirea la patru benzi a străzii Mitropolit Dr. Vasile Lăzărescu și a Căii Sever Bocu, al cărei termen de finalizare a fost anunțat pentru sfârșitul lunii august. În acest context, au fost configurate noi căi de acces pentru zecile de mii de persoane care ajung zilnic în zona Iulius Mall, indiferent că își au locul de muncă în clădirea de birouri United Business Center (UBC) 2, inaugurată deja, sau în complexul comercial, ori că vin la cumpărături sau la instituțiile publice prezente în mall. Astfel, se asigură fluidizarea circulației în zonă, pentru ca activitatea Iulius Mall să nu fie afectată și nici programul obișnuit al celor care au această destinație.

Mai exact, pe strada Mitropolit Dr. Vasile Lăzărescu se poate circula pe o singură bandă, dinspre sensul giratoriu din intersecția dintre Calea Lipovei și Bulevardul Antenei, spre Calea Aradului. Păstrarea benzii de circulație pe acest sens permite accesul autoturismelor în parcarea subterană a Iulius Mall Timișoara, dar și deplasarea troleibuzelor 14 și M14, precum și a autobuzelor 40.

Persoanele care merg de pe Bulevardul Antenei spre Iulius Mall o pot face prin rondul amenajat în imediata vecinătate a clădirii UBC 2 sau prin sensul giratoriu nou creat. Totodată, strada paralelă cu Iulius Mall, care face legătura între noul sens giratoriu de pe Bulevardul Antenei și Calea Aradului, asigură mai multe căi de acces în parcarea supraterană a mall-ului, deservind ambele artere rutiere principale care delimitează arealul în care se dezvoltă ansamblul Openville.

Reprezentanții Iulius Mall au transmis că traseele de acces sunt temporare și vor fi reconfigurate în concordanță cu evoluția lucrărilor din zonă, astfel încât să se asigure confortul clienților și să nu fie perturbată activitatea din complexul comercial și din clădirea de birouri în care lucrează deja sute de persoane.

Cu același scop, recent, compania a anunțat că în toamnă va fi finalizată parcarea supraetajată, cu demisol, parter și patru etaje, care va oferi 900 de locuri. În plus faţă de spaţiile deja existente, au fost create suplimentar trei zone de parcare supraterane, semnalizate şi uşor accesibile din principalele artere rutiere. În total, în ansamblul Openville vor fi peste 4.050 de spații de garare, care se vor regăsi în actuala parcare subterană a Iulius Mall Timişoara, în parcarea supraetajată aflată în amenajare, precum şi într-o nouă parcare subterană ce urmează a fi construită pe locul actualei parcări exterioare din faţa mall-ului.

Tot o investiție cu multiple beneficii pentru dezvoltarea infrastructurii din zonă este și crearea unui pasaj subteran, care va lega sensul giratoriu de pe bulevardul Antenei de cel din Piața Consiliului Europei, realizând astfel conexiunea pietonală a ansamblului Openville cu restul orașului. Costurile vor fi suportate de Iulius Mall, iar investiția va fi cedată municipalității.

Toate aceste proiecte de modernizare sunt în concordanță cu amploarea ansamblului Openville, care devine tot mai vizibil și la care se lucrează într-un ritm alert.

(853052)
Regulament de plasare a anunturilor