Se lanseaza oficial finantarea pentru proiectele de eficientizare energetica a locuintelor

De Marcel Hoster
Se lanseaza oficial finantarea pentru proiectele de eficientizare energetica a locuintelor
© Foto: arhiva
În cadrul şedinţei Comitetului de Monitorizare a Programului Operaţional Regional a fost decisă aprobarea, începând cu luna decembrie a acestui an, a începerii finanţării proiectelor de eficientizare energetică, inclusiv a locuinţelor. Pe lista discuţiilor s-au aflat mai multe proiecte din domeniul social.

Ca urmare a aprobării criteriilor de evaluare, conform calendarului de lansare, în luna decembrie 2016 urmează să fie lansate patru apeluri de proiecte. Probabil cea mai importantă este prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor.

De asemenea, au fost aprobate criteriile pentru axa prioritară „Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, prioritatea de investiții 2.2 care vizează îmbunătățirea competitivității economice prin creșterea productivității muncii în IMM-uri.

În discuţii s-a aflat şi axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, destinată municipiilor reședință de județ, pentru depunerea Strategiilor de dezvoltare urbană şi a planurilor de mobilitate.

Comitetul de monitorizare a POR este o structura naţională de tip partenerial, fără personalitate juridică, cu rol decizional şi strategic în procesul de implementare a POR. CM POR are rolul de a asigura eficacitatea şi calitatea implementării programului, stabilind inclusiv criteriile de finanțare din cadrul acestuia. CMPOR este alcătuit din 24 membri cu drept de vot şi 27 membri observatori, fără drept de vot, conform H.G. nr. 765/2007. Reprezentanții Regiunii Vest au fost stabiliți prin hotărârea CDR Vest.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor