Se intampla la o scoala din Timisoara: s-a vandut fierul vechi si se cumpara calculatoare

De Adrian Panduru
4Comentarii
Se intampla la o scoala din Timisoara: s-a vandut fierul vechi si se cumpara calculatoare
Nu puțini reprezentanți ai școlilor din urbea de pe Bega se plâng de lipsă de fonduri atunci când vine vorba de a achiziționa ceva pentru unitatea de învățământ sau a îmbunătăți procesul educațional. Un director al unei școli din Timișoara a găsit soluția: a vândut fierul vechi care era prin școală și din el va cumpăra calculatoare și materiale didactice.

Directorul Colegiului Tehnic Energetic Regele Ferdinand I Timișoara, Gheorghe Bloancă, a decis să vândă fierul vechi care era depozitat în școala pe care o conduce, iar din banii pe care îi primește să investească în material ddidactic. La școala pe care o conduce a fost renovată recent cantina, care astăzi este funcțională, din fondurile puse la dispoziție de Primăria Timișoara, au fost făcute reparații și la cămine, iar acum, din fonduri proprii, în urma vânzării fierului vechi, va face demersuri pentru creșterea randamentului școlar.

„Era aglomerat în magazii, subsoluri, pe sub cantină, lucruri nefolosite. Am dus aproximativ șase camioane la fier vechi, care reprezintă tot felul de lucruri depozitate de ani de zile, casate, erau sub cantină, pe sub magazii, nu mai aveam loc să depozităm alte lucruri. Primim aproape 15.000 de lei pe fierul vechi. De acum hotărârea noastră este ca cu toți banii pe care-i avem să mergem pe creșterea randamentului școlar, materiale auxiliare, partea didactică, calculatoare, internet. Vom merge pe partea didactică, nu mai avem ce repara în școală. A fost dotat și căminul, am cumpărat recent 66 de saltele noi, 66 de paturi au fost confecționate, am mai amenajat un cabinet de Științe, Fizică, Chimie, Biologie, de la rașchetat, paluxat, zugrăvit, recondiționat, mobilier, dulapuri noi”, spune directorul școlii.

Reprațiile și renovările s-au realizat atât din bani de la Primrăia Timișoara cât și din venituri proprii, extrabugetare.

La această școală învață în momentul de față peste 600 de elevi. Sunt și clase de seral, iar la zi sunt trei clase profesionale și două clase de liceu. Sunt trei specialități la profesională. Inițial, planul de școlarizare era de două clase de profesională, o clasă de electric și una de electromecanică. A mai fost formată o clasă – mecanic operator comandă numerică.

La Colegiul Tehnic Energetic Regele Ferdinand I Timișoara elevilor li se oferă o bursă de 400 de lei pe lună, loc în cămin și posibilitatea de a lua masa. Se pune accentul pe învățământul profesional dual, pe colaborarea cu firmele care au nevoie de forță de muncă și pe… practică. În acest moment, clasa a IX-a face 20 la sută practică, într-a zecea se face 50 la sută, iar în anul trei 75 la sută practică.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor