Se duc bani pe apa Begăi

2Comentarii
Se duc bani pe apa Begăi
Una dintre lucrările ce vor fi demarate chiar anul acesta de Direcţia Apelor Banat cu bani de la Ministerul mediului este cea de ecologizare a Begăi, de la Timişoara până la graniţa cu Serbia.

Angajaţii Apelor Române Banat trebuie doar să găsească o soluţie pentru depozitarea mâlului ce va fi scos în urma dragării Begăi. Pentru această lucrare va fi alocată suma de 9,6 milioane euro.

„Până la urmă vechea doleanţă a timişorenilorca Bega să arate altfel se va materializa”, a precizat prefectul Ovidiu Drăgănescu (foto). O altă lucrare pentru care vor veni bani în Timiş este cea de regularizare şi consilodare a râului Bârzava, între Gătaia şi frontiera cu Serbia, care se va face cu suma de 2,8 milioane eruo. Aceasta este una dintre lucrările care au ca scop reducerea riscului de indunaţii în Timiş.

Tot la această categorie se înscrie şi consolidarea şi reprofilarea râului Timiş între Lugoj şi frontiera cu Serbia, precum şi realizarea unui polder. Pentru această lucrare vor fi alocate 19,3 milioane euro. Cu alte 6,5 milioane euro va fi amenajat râul Bega şi afluenţii săi între Curtea şi Poieni.

O altă lucrare, la fel de importantă este cea de consolidare şi reprofilare a canalului de descărcare între Bega şi Timiş, pe sectorul Topolovăţ, care va fi realizată cu 3,8 milioane euro.

Fonduri pentru Timiş

– sumă totală pentru investiţii: 42,3 milioane euro

– de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei: 28,6 milioane euro

– de la bugetul de stat: 13,9 milioane euro

Carmen Barna2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor