Se dau 20 de milioane de euro pentru cooperarea cu Serbia. A fost stabilit ghidul solicitantului

De Marcel Hoster
Se dau 20 de milioane de euro pentru cooperarea cu Serbia. A fost stabilit ghidul solicitantului
© Tion: Se dau 20 de milioane de euro pentru cooperarea cu Serbia
După ce au fost deja alocate 46 de milioane de euro fonduri europene în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, în perioada următoare se lansează cea de-al doilea apel, suma alocată fiind de 20 de milioane de euro.

Organizațiile din Timiș interesate de colaborarea cu entități similare din Serbia au la dispoziție 20 de milioane de euro pe care îi pot accesa în cadrul unor proiecte transfrontaliere. Joi, la Buziaș a avut loc cea de-a patra reuniune a Comitetului Comun de Monitorizare al Programului Interreg IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia. Cu această ocazie a fost aprobat Ghidul Aplicantului pentru cel de-al doilea apel pentru propuneri de proiecte din cadrul Programului.

În urma primului apel pentru propuneri de proiecte, lansat pe 15 septembrie 2015, au fost contractate proiecte în valoare de 46,4 milioane de Euro. Fondurile europene nerambursabile alocate pentru cel de-al doilea apel pentru propuneri de proiecte din cadrul Programului Interreg IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia sunt în valoare de 20.276.320 euro. În perioada 2014-2020, vor putea fi finanțate proiecte pe 4 axe prioritare: promovarea ocupării forței de muncă și serviciilor pentru o creștere favorabilă incluziunii, protecția mediului și managementului riscurilor, mobilitate și accesibilitate sustenabile, atractivitate pentru turism sustenabil.

Aria eligibilă a Programului este constituită din județele Timiș, Caraș Severin și Mehedinți (din România) și districtele Severno Banatski, Srednje Banatski, Južno Banatski, Braničevski, Borski, Podunavski (din Republica Serbia).

România îndeplinește rolul de Autoritate de Management (prin Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurile Europene), Autoritatea Națională fiind stabilită în cadrul Ministerului Integrării Europene din Serbia, iar Secretariatul Comun este organizat la Timișoara, în cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timișoara, fiind sprijinit de Antena SC stabilită la Vršac, Republica Serbia. Auditul la nivelul Programului este realizat de către Autoritatea de Audit de pe lângă Curtea de Conturi din România, iar atribuțiile de certificare sunt îndeplinite de către Autoritatea de Management.

Potențialii beneficiari, precum și toți cei interesați de cooperarea transfrontalieră româno-sârbă în cadrul Programului Interreg IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia pot obține mai multe informații accesând site-ul www.romania-serbia.net.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !