Se cauta studenti pentru forurile de conducere ale Universitatii de Vest Timisoara

De Marcel Hoster
Se cauta studenti pentru forurile de conducere ale UVT
Se cauta studenti pentru forurile de conducere ale UVT
Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara (OSUT) a demarat proiectul “Democraţia în UVT”, constând în organizarea alegerilor pentru studenţi reprezentanţi în Consiliile Facultăţilor, Senatul UVT, Consiliile Şcolilor Doctorale şi CSUD, în baza faptului că studenţii au dreptul (oferit prin lege) la 25% din toate forurile de conducere ale universităţii.

OSUT îşi asumă datoria de a demara, în fiecare an universitar, alegeri democratice ce desemnează din partea celor 11 facultăţi, un număr de studenţi reprezentanţi în Consiliul Facultăţii, Senatul Universităţii, Consiliile Şcolilor Doctorale, respectiv CSUD. Astfel, există următoarele categorii de student reprezentanţi: Şefi de grupă şi de an, Studenţi consilieri – membrii în Consiliul Facultăţii/Consiliul Şcolii Doctorale din care fac parte, Studenţi reprezentanţi în CSUD, Studenţi senatori – membrii în Senatul Universităţii, Şefii de cămin.

Printre principalele atribuţii pe care aceşti studenţi le au se numără: Exercitarea unei prezenţe active la şedinţe;Reprezentarea intereselor studenţilor la nivel de Universitate; Susţinerea unei strategii coerente care apără interesele studenţilor; Informarea studenţilor cu privire la activitate; Publicarea de rapoarte de activitate.

În perioada 08-23.10.2012 are loc depunerea candidaturilor pentru posturile de student-consilierşi student-senator, prin trimiterea CV-ului şi scrisorii de intenţie, iar în perioada 24-30.10.2012 candidaţii vor avea campania electorală.

Pe 31.10.2012 vor avea loc alegerile studenţilor-consilieri şi reprezentanţi în Consiliu Şcolii Doctorale (individual pentru fiecare facultate în parte), iar în data de 01.11.2012 vor avea loc alegerile pentru studenţi-senatori şi reprezentanţi CSUD (universale, la nivel de UVT).

Prin acest proiect, OSUT oferă oricărui student înmatriculat la Universitatea de Vest din Timişoara să candideze pentru a-şi reprezenta colegii în forurile de conducere ale Universităţii, iar pe lângă asigurarea cadrului organizaţional, OSUT-ul subvenţionează din surse proprii, o parte din cheltuielile de campanie ale candidaţilor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor