Se caută şefi pentru secţiile de votare

2Comentarii
Se caută şefi pentru secţiile de votare
Viitorii preşedinţi pentru secţiile de vot sunt aşteptaţi la Prefectura Timiş. Pentru întocmirea listei de propuneri cu persoanele care doresc să candideze pentru funcţiile de preşedinte şi locţiitor al biroului electoral al secţiilor de votare la alegerile prezidenţiale, Instituţia Prefectului aşteapă cererile de înscriere din partea celor interesaţi.

Cei vizaţi trebuie să îndeplinească cerinţele prevăzute de Legea nr. 370/2004 privind alegerea Preşedintelui României. Acţiunea de strângere a candidaturilor a avut loc, la nivel local, până în 14 octombrie, dată până la care cei interesaţi puteau depune cererile şi documentele necesare la sediul primăriilor. Cei care nu s-au încadrat în acest termen şi doresc să se mai înscrie pe liste o pot face până pe data de 23 octombrie, fiind aşteptaţi la Registratura Instituţiei Prefectului. Solicitările scrise vor fi însoţite de documentele prevăzute de legislaţia în vigoare: o declaraţie pe proprie răspundere cum că persoana care depune cererea nu face parte din niciun partid politic, actele de studiu şi de identitate (în copie).

În acest an, în Timiş, numărul total de secţii de vot va fi de 689, dintre acestea 106 vor fi secţii speciale. În ceea ce priveşte Timişoara, numărul locurilor unde alegătorii îşi vor putea exercita opţiunea pentru peşedinte este de 212, dintre care 8 speciale. Principala modificare a procesului electoral pentru desemnarea şefului statului se referă la organizarea secţiilor speciale unde vor putea vota cei aflaţi în în afara localităţii de domiciliu. În anii trecuţi, aceştia erau înscrişi pe liste speciale. Din acest motiv şi numărul necesar de şefi de birouri electorale este mai mare. În ceea ce priveşte Biroul Electoral Judeţean, vă reamintim că în funcţia de preşedinte a fost numit Radu Herciu, locţiitor va fi Mihaela Roibu, iar al treilea membru va fi Cristian Daniel Oană.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor