Se caută preşedinţi

Se caută preşedinţi
TIMIŞOARA. Până în 9 mai, se caută preşedinţi şi locţiitori pentru secţiile de votare din oraş. Timişorenii interesaţi trebuie să aibă, în general, studii juridice sau cel puţin medii, să nu facă parte din vreun partid politic, să nu candideze la vreo funcţie şi nici să nu fie rude cu alţi candidaţi.

Solicitările se pot depune la Primărie, la etajul 1, camera 103, de luni până vineri, între orele 9-14,30, iar în zilele de marţi şi joi şi de la 15,30 la 18. Solicitările se pot depune până în 9 mai, iar cei interesaţi trebuie să aibă la ei actul de identitate şi o copie după diplomă.

Certificatele de sănătate psihică şi fizică sunt obligatorii pentru membrii birourilor electorale. Asta pentru că senatul a adoptat tacit două proiecte de lege potrivit cărora membrii birourilor electorale de circumscripţie, inclusiv preşedinţii acestora, trebuie să aibă un certificat emis de medicul de familie, care să ateste că au capacitatea psihică şi fizică să îşi desfăşoare activitatea în ziua votului.

Este vorba despre propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.373 din 2004 privind alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului şi propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr.67 din 2004 privind alegerea autorităţilor administraţiei publice locale.

Cele două proiecte prevăd aceleaşi condiţii care trebuie să fie impuse membrilor birourilor electorale de circumscripţie şi în cazul alegerilor locale, şi al alegerilor generale.

Astfel, “persoanele din rândul cărora sunt traşi la sorţi preşedinţii şi locţiitorii acestora (birourilor electorale de circumscripţie – n.r.) trebuie să dovedească cu un certificat emis de medicul de familie că au posibilitatea fizică şi psihică de a-şi desfăşura în bune condiţii activitatea în secţia de votare, în ziua votului”.

De asemenea, ceilalţi membri ai birourilor electorale de circumscripţie, desemnaţi de partidele care participă în alegeri, “trebuie să dovedească cu un certificat emis de medicul de familie că au posibilitatea fizică şi psihică de a-şi desfăşura în bune condiţii activitatea în secţia de votare, în ziua votului”.

Proiectele adoptate de Senat arată că partidele “trebuie să aibă în vedere” desemnarea ca membri ai birourilor electorale numai a persoanelor care au acceptul medicului de familie.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor