Se cauta presedinti pentru sectiile de votare din Timisoara

De T.E.X.
Se cauta presedinti pentru sectiile de votare din Timisoara
Cei care vor să ocupe funcţii de preşedinţi ai secţiilor de votare sau locţiitori ai acestora la alegerile locale din iunie pot depune cereri, de luni, până în 15 mai, la Primăria Timişoara. Aceştia vor fi remuneraţi cu suma de 85 de lei pe zi pentru activitatea prestată, dar nu mai mult de cinci zile.

Potrivit Legii nr. 67 din 2004 privind alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru desemnarea preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare şi a locţiitorilor acestora, persoanele care doresc să îşi exprime disponibilitatea de a deţine aceste funcţii şi care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege trebuie să depună cereri în acest sens.

La Primăria Timişoara solicitările pot fi depuse, la etajul I al instituţiei de pe C.D. Loga, camera 103, de luni până vineri, între orele 9.00-13.30, iar în zilele de marţi şi joi şi între orele 15.30-17.00. Cererile pot fi depuse din data de 23 aprilie până în 15 mai, iar solicitanţii trebuie să aibă asupra lor actul de identitate şi diploma de studii în copie.

Persoanele dornice să ocupe astfel de funcţii la alegeri trebuie să aibă, de regulă, studii juridice sau cel puţin studii medii, să nu facă parte din niciun partid sau formaţiune politică, să nu se numere printre candidaţi, să nu fie rude până la gradul doi inclusiv cu aceştia şi să-şi poată exercita drepturile electorale.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !