Se caută preşedinţi de secţii de votare cu… reputaţie

Se caută preşedinţi de secţii de votare cu… reputaţie
Reputaţia este unul dintre criteriile de selecţie a preşedinţilor şi vicepreşedinţilor secţiilor de votare, a arătat, astăzi, subprefectul judeţului Timiş, Zoltan Marossy. Până acum aproape 2.500 de persoane au anunţat că doresc să ocupe aceste funcţii la alegerile prezidenţiale, cea mai mare „bătălie” fiind dusă în Timişoara, unde sunt mai bine de cinci candidaţi pe un loc.

Subprefectul de Timiş Zoltan Marossy a anunţat că, până astăzi, când s-au încheiat înscrierile, 2.477 de persoane au arătat că doresc să ocupe un loc de preşedinte sau vicepreşedinte al unei secţii de votare în judeţul Timiş. Dar, deoarece în judeţ sunt „doar” 689 de secţii de votare, doar o persoană din trei va reuşi să supervizeze legalitatea desfăşurării procesului de votare. În Timişoara, a spus Marossy, concurenţa e şi mai acerbă. În municipiu există 220 de secţii de votare, pentru funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte al acestora înscriindu-se 1.220 de persoane. „Concurenţa în Timişoara este de 5,55 pe un loc”, a spus Marossy.

El a explicat că preşedintele şi vicepreşedintele unei secţii de votare se va alege pe criteriul profesiei, fiind preferaţi juriştii şi persoanele care au cunoştinţe legale, dar şi după cel al domiciului, care trebuie să fie apropiat de secţia de vot şi… al reputaţiei.

„Având în vedere că avem o suprasolicitare faţă de alegerile trecute, juriştii sunt, prin lege, o categorie specială, având în vedere că se presupune că manipulează mai bine legea. Iar ceilalţi preşedinţi de secţii vor fi puşi pe criteriul apropierii de domiciliu, astfel încât într-adevăr acei cetăţeni care, pentru o sumă modică, vor să depună un efort considerabil să fie cât mi aproape de casă şi într-un mediu cu care s-au familiarizat. Preşedinţii vor fi selectaţi şi pe criteriul reputaţiei, dar, din fericire, acest lucru nu trebuie să-l facem noi. E foarte greu să îţi dai cu părerea despre nişte persoane. Acest lucru îl va face Autoritatea Electorală Permanentă de la Bucureşti”, a spus Marossy.

Subprefectul a explicat că membrii secţiilor de votare vor primi pentru munca prestată 66 de lei pe zi, însă preşedintele va primi mai mulţi bani deoarece va lucra aproximativ cinci zile, în timp ce observatorii partidelor vor primi 20 de lei pe zi.

Marossy a afirmat că, în premieră, la alegerile prezidenţiale din noiembrie vor fi înfiinţate, în judeţul Timiş, 106 secţii de votare speciale, rezervate celor care nu votează în localităţile de domiciliu. Aceste secţii vor fi dotate cu camere de supraveghere care vor înregistra imagini cu fiecare votant, pentru a se evita fraudarea alegerilor prin votul dublu.

„Cine va frauda alegerile va fi şi filmat, i se va lua şi codul numeric personal, astfel încât să poată fi drastic sancţionat”, a cocnluzionat Marossy.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor