Se bat pe Timişoara

2Comentarii
Aeroport
Aeroport
Dezvoltarea zonei de vest a ţării, dar implicit a celei mai importante porţi aeriene din zonă – Aeroportul Internaţional Timişoara – Traian Vuia (AIT), a devenit o atracţie pentru principalii operatori de transport din străinătate.

La întâlnirea de zilele trecute ale companiilor aeriene „Routes 2006”, care a avut loc la Dubai, în Emiratele Arabe Unite, reprezentanţi din şapte ţări s-au arătat interesaţi de oportunităţile oferite de aeroportul din Timişoara.

Practic, scopul întâlnirii a fost acela de a asigura reprezentanţilor companiilor aeriene şi aeroporturilor din întreaga lume posibilitatea de a stabili contacte directe între aeroporturi şi companii aeriene, de a analiza şi planifica direct deschiderea de rute aeriene noi, într-un cadru formal de sesiuni prestabilite.

Directorul operaţional Chivu Marian de la AIT a perezentat condiţiile de operare, procedurile precum şi standardele de deservire a aeronavelor la sol cu reprezentanţii companiilor aeriene din Austria, Marea Brutanie, Suedia, Slovacia, Cehia, Slovenia, Germania, Olanda şi Turcia. Reprezentanţii celor şapte ţări s-au arătat interesaţi de deschiderea unor noi rute aeriene. 

PTL AIRLINES ( AUSTRIA) 

Este o companie nou înfiinţata cu sediul in Viena, care doreşte sa înceapă operarea pe aeroporturi din Europa centrala si de est. Destinaţiile vizate pentru o posibila operare din Timişoara sunt: Berlin, Veneţia si zboruri charter de vacanta la Zagreb, pentru turiştii care doresc sa-si petreacă concediul pe coasta Adriaticii.

BRITISH AIRLINES ( MAREA BRITANIE ) 

Reprezentanţii companiei au solicitat pentru a doua oara discuţii cu aeroportul Timişoara (precedenta discuţie având loc in cadrul forumului Routes din septembrie 2005). După Aeroportul Henri Coanda, Aeroportul Traian Vuia Timişoara este cea de-a doua destinaţie aleasa pentru operare de către aceasta companie aeriana – se are in vedere atât aderarea României in UE cat si desfiinţarea vizei de intrare in UK pentru cetăţenii romani, astfel incat pentru aeronave de tip B 737 sa se asigure operarea la capacitate maxima, pe toata durata anului. 

CITY AIRLINE ( SUEDIA )

Este un operator regional care urmăreşte deschiderea de noi destinaţii înspre si dinspre Europa de Est, astfel incat sa ofere locuitorilor din peninsula scandinava facilitatea de a calatori direct, in principal in scop turistic, înspre aceasta euroregiune. 

SKY EUROPE( SLOVACIA) 

Este un operator de tip „low cost / low fares„ a cărui reprezentanţi au vizitat aeroportul Timişoara in aceasta vara, analizând atât potenţialul regiunii cat si al aeroportului. Destinaţiile vizate sunt Barcelona si Bratislava, începând cu 2007.

CSA-CZECH AIRLINES ( CEHIA) 

După aderarea României si introducerea acordurilor de tip „Open Sky”, CSA doreşte deschiderea de noi destinaţii in România, având ca proiecte Timişoara si Cluj-Napoca. 

ADRIA AIRWAYS ( SLOVENIA ) 

S-au purtat discuţii pentru eventuale curse charter de vacanta cu destinaţia Ljubliana. Reprezentanţii companiei sunt interesaţi de parteneriate cu tour operatorii locali, care sa organizeze grupuri de turişti. 

CIRRUS AIRLINES ( GERMANIA) 

Este o companie aeriana regionala care este interesata de deschiderea unei noi relaţii cu Timişoara, având ca baza de operare aeroportul Berlin, pentru a oferi in special firmelor germane din zona posibilitatea unei legături directe cu partea de vest a României.

TRANSAVIA ( OLANDA) 

Este un operator de tip „low cost / low fares care are baza de operare pe aeroporturile Amsterdam si Rotterdam. Studiază piaţa din Europa de est, pentru a căuta potenţial de piaţa pe aeroporturi regionale. Au in vedere începerea operării din anul 2008, in 2007 fiind axaţi pe deschiderea de noi destinaţii in Spania si Italia.

MNG AIRLINES( TURCIA) 

Este un operator de curse charter cu sediul in Antalya. In ultima perioada compania si-a dezvoltat in special divizia de curse charter cargo, fiind interesata pentru o viitoare colaborare cu aeroportul Timişoara si agenţii de cargo care isi desfasoara activitatea pe aeroport. 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor