Se apropie sesiunea de toamna a examenului de Bacalaureat

Se apropie sesiunea de toamna a examenului de Bacalaureat
Peste 1100 de tineri din judeţul Timiş vor susţine în perioada 23 august – 3 septembrie cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat. Este vorba despre tinerii care au rămas corigenţi la cel puţin o materie sau de absolvenţii clasei a XII-a care nu au promovat la sesiunea anterioară. Anul acesta, procentul naţional de promovabilitate la Bacalaureat a fost cel mai mic din ultimii zece ani.

Candidaţii vor fi împărţiţi în trei centre de examinare: Grupul Şcolar Agricol, Grupul Şcolar Azur şi Colegiul Tehnic. Corectarea lucrărilor se va face la Grupul Şcolar Emanuil Ungureanu.

Examenul de Bacalaureat va debuta cu probele orale: în 23 şi 24 august la limba română şi la limba maternă, iar în 24 şi 25 august la limbile moderne. Urmează proba de competenţe digitale, în perioada 26-27 august. Prima probă scrisă va fi cea la Limba şi literatura română, pe 30 august. Mai apoi, pe 31 august va avea loc proba scrisă la limba maternă, pe 1 septembrie proba obligatorie a profilului, iar pe 3 septembrie proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele vor fi afişate pe 5 septembrie, când se vor putea depune şi contestaţii. Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi afişate pe 8 septembrie.

Elevii care au susţinut în luna iulie examenul şi nu au promovat la una sau mai multe discipline vor susţine Bacalaureatul în sesiunea august-septembrie doar la probele nepromovate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor