Se anunţă schimbări politice cu scandal la Inspectoratul Şcolar Timiş!

46Comentarii
Se anunţă schimbări politice cu scandal la Inspectoratul Şcolar Timiş!
Inspectorul general şcolar al judeţului Timiş, Sandu Golcea, se arată dispus să-şi negocieze… schimbarea, dar avertizează PSD că poate apela şi la instanţă dacă se „forţează” înlocuirea sa. Totodată, el îşi anunţă „posibila suspendare din PNL”. Şase dascăli se bat pentru conducerea IŞJ.

Unul dintre primii vizaţi de schimbările politice pare a fi liberalul Sandu Golcea, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş: „Domnul Golcea trebuie schimbat pentru că a politizat învăţământul din Timiş. A schimbat directori de şcoli pentru a pune liberali şi a mai făcut tot felul de afirmaţii, acum câţiva ani, cum că mai are de schimbat doar doi directori şi în rest sunt numai penelişti în judeţ”, a declarat, vineri, preşedintele interimar al PSD Timişoara, Sorin Grindeanu. Golcea susţine însă că nu a făcut nicio schimbare pe criterii de partid: „În primul rând eu nu cunosc culoarea politică a oamenilor din învăţământ. Nu ştiu cine îl informează sau sfătuieşte pe domnul Grindeanu, pentru că nu pot să cred că un om ca el se poate descalifica astfel. Eu n-am schimbat niciun director în timpul mandatului, deşi la unii aveam motive să o fac. În ceea ce priveşte numirile cu delegaţie, doamnei Florica Puşcaş (PSD), directoarea de la Colegiul Bănăţean, de exemplu, i-a expirat mandatul, am numit-o cu delegaţie, a dat concurs cu mine şi a câştigat. La fel în multe alte cazuri”, ne-a declarat Golcea.

Traseu politic şi… alte uşi

Grindeanu a mai făcut însă o declaraţie şoc vineri: „Ştiu sigur că, în 2001, domnul Golcea vroia să fie propus din partea noastră ca şi inspector general şcolar, ne spunea cât de apropiat e el de social-democraţie şi stătea pe la uşile anumitor lideri marcanţi ai PSD în aceea vreme. Pot să spun şi pe la ce uşi stătea şi le zgâria… După aceea, pierzându-se alegerile în 2004, a trecut brusc la dreapta”. Mai mult, pesedistul susţine că „sunt zvonuri” vizavi de o adeziune a sa la PSD. Sandu Golcea spune că acest lucru este o aberaţie, în condiţiile în care el era un simplu profesor la aceea vreme: „Cred că în 1996 am intrat în PDSR, după aceea partidul s-a desprins în trei ramuri, iar eu am urmat gruparea lui Meleşcanu şi am intrat în ApR, de unde am ajuns în PNL. N-am fost niciodată membru PSD, eventual există o adeziune a mea la PDSR. Niciodată nu am trecut de la un partid la altul în mod individual, cum se spune ciolănesc…”, ne-a declarat inspectorul general. Mai mult, Golcea intenţionează să se rupă de PNL: „Este posibil să mă suspend din PNL, în februarie, dar nu voi trece la alt partid, nu are legătură cu organizaţia locală a PNL”, a precizat liberalul, refuzând să ofere alte detalii.

Toată lumea negociază!

Golcea nu ţine însă cu dinţii de postul de inspector general, fiind dispus… să-şi negocieze plecarea: „În momentul în care mi se va spune că este cazul să plec, îmi pot negocia această retragere, există structuri, există alte posibilităţi. Nu se va ajunge la o schimbare forţată, ar trebui să-mi facă un control la care să mă scoată nesatisfăcător, ori am fost controlat chiar în octombrie şi am ieşit foarte bine, nu va ţine în instanţă!”, avertizează inspectorul general. De altfel, mandatul lui Golcea expiră în august 2010. La PSD Timiş se înmulţesc CV-urile pentru funcţiile de şefi de descentralizate pe zi ce trece, iar cea mai dorită instituţie pare să fie Inspectoratul Şcolar. Până acum s-au depus „în jur de 80 de CV-uri” la partid, spune Grindeanu, iar doar pentru Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş sunt şase doritori – Florica Puşcaş, Mariea Ştefan, Sorin Ionescu, Aurelian Sima, Aleaxandru Radovan şi Ludwig Holzinger.46Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor