Scumpiri, cadou de la consilieri

3Comentarii
Scumpiri, cadou de la consilieri
Moş Crăciun vine cu sacul plin la timişoreni. Plin cu… scumpiri! Le aduce preţuri mai mari la căldură, apă şi canal. Aşa au decis ieri consilierii locali. Astfel, de la 1 ianuarie preţul gigacaloriei va creşte cu 10 %. Consilierii locali au votat ieri pe bandă rulantă zeci de proiecte şi n-au avut nicio obiecţie şi nicio întrebare.

Asta, poate, şi pentru că se grăbeau la tradiţionalul chef de sfârşit de an. O singură chestiune a atras mai tare atenţia consilierilor. Şi anume, concertul de Revelion al lui Chris Norman din Piaţa Operei. Consilierul Sorin Grindeanu le-a spus colegilor săi că în bugetul de sărbători, deja aprobat, onorariul cântăreţului înseamnă 70.000 de euro. Iar acesta, la Arad, va cânta pentru numai 20.000.

Moş Crăciun le aduce timişorenilor scumpiri la căldură, la apă şi canalizare.Unanimitate! Niciun consilier nu s-a opus azi, când li s-a cerut să voteze majorarea preţurilor la serviciile de termoficare şi de apă-canal practicate de societăţile aflate în subordinea Consiliului Local. În schimb, consilierul local Sorin Grindeanu (PSD) le-a atras atenţia colegilor săi că, de Revelion, Chris Norman le va cânta timişorenilor în Piaţa Operei contra unui onorariu de… 70.000 de euro, în timp ce, la mai puţin de 60 de kilometri distanţă, la Arad, concertează pentru numai 20.000. „Când am votat bugetul pentru manifestările de sărbători, nu ni s-a spus că 70.000 de euro din sumă va fi onorariul unui artist a cărui valoare nu o discut. Dacă ne opuneam, ni se spunea că bătrânii nu vor avea masa asigurată de sărbători”, ne-a spus Grindeanu. Consilierul a mai precizat că deţine informaţii că spectacolul lui Chris Norman se pune la cale prin intermediul Casei de Cultură, ai cărei reperezentanţi nu ar fi de acord. Aleşii timişorenilor au votat, ieri, ca pe bandă, zeci de proiecte locale, fără a avea nicio obiecţie sau vreo întrebare de adresat. Dintre cele 70 de puncte de pe ordinea de zi, unul a fost amânat pentru prima şedinţă de anul viitor, iar altul a fost respins. Proiectul de hotărâre care a fost amânat viza aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli şi a criteriilor şi obiectivelor de performanţă ale S.C. Drumuri Municipale pentru anul viitor. În ceea ce priveşte proiectul care nu a primit suficiente voturi „pentru” din partea consilierilor, acesta vizează concesionarea, fără licitaţie publică, a unui spaţiu din Piaţa Huniade. După ce au votat în viteză, consilierii au mers la Baza de Agrement a RATT, unde au încins tradiţionalul chef de sfârşit de an.

Diana Lupulescu
diana.lupulescu@informmedia.ro3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor