Scrisoare deschisa catre Gica Hagi

Liga Suporterilor Constanteni i-a adresat astazi o scrisoare deschisa lui Gheorghe Hagi, in care ii imputa “Regelui”, pe puncte, atitudinea sa legata de fanii Farului.

Iata continutul integral al scrisorii:

<Este primul sentiment adevarat fata de stadionul care INCA va poarta numele .Dar binenteles ca nu este de bine. Ati inceput sa acuzati ca suporterii au fost manevrati, incercand sa sugerati ca in spatele acestei manevre vazute doar de d-voastra se afla Gheorghe Bosinceanu.

Nu era treaba noastra sa reactionam. Insa dupa incercarea de a induce in eroare opinia publica, cand la o emisiune tv ati vrut, prin interventia avuta, sa faceti opinia publica sa creada ca cei care au facut posibila schimbarea denumirii stadionului au fost niste copii manevrati de seful galeriei, Sorin Mihailescu.

Va aducem la cunostinta ce simtim de fapt si care au fost motivele adevarate pentru care am cerut schimbarea denumirii stadionului si trebuie sa intelegeti

Ca suntem oameni in toata firea si tocmai de aceea nu am aruncat acuze la adresa nimanui si am incercat intr-un mod civilizat sa ne facem auziti. De ce totusi va scriem abia acum ? Pentru ca acum dupa acuzele aduse la conferinta de presa de la sfarsitul meciului de la Galati si dupa interventia de la o emisiune tv ne vedem nevoiti sa va raspundem, dar sa o luam pe rind:

1) Noi am fost de acord cu denumirea doar la inceput. Atit. Am fost de acord cu ideea initiala prin care se incerca sensiblizarea domniei voastre fata de clubul care v-a creat si crescut. Ce greseala !!!

Haideti sa ne aducem aminte cind a fost dat numele d-voastra stadionului. Acest lucru s-a intimplat la meciul Romania – Cipru disputat pe 26 aprilie 2000 cind un oras intreg ( si nu numai ) a incercat sa participe la meci PENTRU GHEORGHE HAGI.

Ne-am calcat in picioare ca sa fim prezenti la acel meci, am facut o multime de bannere special pentru acel meci din care unul special pentru d-voastra GICA HAGI – INTOTDEAUNA SUPERIOR ( eram cumva manevrati de d-voastra ?) si ca multumire pentru modul cum in care ati fost tratat, pentru ca am strigat numele d-voastra si ati primit numele stadionului ATI INTORS SPATELE TRIBUNELOR (la propriu) SI NICI MACAR NU ATI AVUT BUNUL SIMT SA SALUTATI SUPORTERII CARE VENISERA SPECIAL PT D-VOASTRA.

Suntem noi de vina pentru comportamentul d-voastra ? Noi doar am venit sa va vedem pentru prima si ultima oara, jucind pentru noi, acasa la Constanta, ca idol si nu ca adversar ( binenteles dupa plecarea de la sfirsitul campionatului 1982 – 1983 ) si am fost extrem de dezamagiti de felul in care am fost tratati. Ce se intimpla daca faceati acelasi lucru la GALATASARAY ?

2) Acum 2 ani a fost un sondaj pe site-ul suporterilor daca mai meritati cinstea de a da numele stadionului dupa numele d-voastra . Va mai aduceti aminte motivul ? Declarati peste tot pe unde aveati ocazia ca sunteti stelist. Nimic de Farul.

Nu va intereseaza soarta Farului si nu vrem sa va intereseze. Nimeni nu are cum si nu poate fi obligat sa simta ceva anume, asta ar trebui sa simtiti d-voastra, dar din pacate nu simtiti asa ceva. Singurul club din Romania pe care il iubiti este Steaua. Acum 2 ani cind initiasem acel sondaj , propuneam sa dea Steaua numele d-voastra stadionului. Credeti ca ar fi facut Steaua vreodata asa ceva ? Dar acum ? Sa fim seriosi !

Atunci eram manevrati de cineva ? Atunci din pacate am renuntat prea usor. Trebuia sa schimbam numele stadionului inca de atunci. Erati stelist declarat si lucrul cel mai important nu se pot da numele unor persoane in viata unor edificii. Nu este vina d-voastra, a fost o greseala care am incercat si atunci si acum sa o reparam. Atit.

D-voastra ati luat aceasta actiune de atunci ca si cea de acum ca un atac la adresa d-voastra. Sa va spunem ca atunci aveati doar 3% din voturi pentru pastrarea denumirii de Gheorghe Hagi. Iar rezultatul votului era clar pentru schimbare. Stiti cine s-a opus vehement schimbarii ? Gheorghe Bosinceanu.

Cel pe care il acuzati acum. Este de acuzat, este patronul si trebuia sa tina cont de suporterii echipei pe care o patroneaza…. El avea puterea sa schimbe totul ! Era dator sa o faca. Dar nu a facut asa ceva. Corb la corb nu-si scoate ochii.

3) MARADONA SAU PELE AU VREUN STADION CARE SA LE POARTE NUMELE ?

4) Cum explicati faptul ca in acest tur de campionat desi va aflati in Constanta nu ati venit la nici un meci al Farului, chiar pe stadionul care va purta numele ? Nu aveati bani de benzina ? Sau nu stiti unde este stadionul ? Trebuia sa ne anuntati ca doriti sa veniti si plateam noi taxiul.

5) Daca ati ales Timisoara ( o decizie pe care o respectam ) de ce nu ati spus atunci nimic de Farul ? NU CREDETI CA AVETI O DATORIE MORALA FATA DE TOTI SUPORTERII FARISTI CARE VIN MECI DE MECI SA ISI URMEARSCA ECHIPA FAVORITA PE UN STADION CARE PURTA NUMELE D-VOASTRA ?

6) Credeti ca este intimplator ca atit dumneavostra cit si cumnatul d-voastra sunteti renegati de echipele unde ati crescut ? Nu este !

7) Cum se face ca la meciurile in care vi se striga numele suporterii sunt extraordinari si cum nu va convine ceva devin brusc manevrati sau manevreaza chiar ei. De ce ? Credeti ca toti pun banii mai presus de orice cum faceti d-voastra ?

Noi mergem pe stadioane de 15 – 20 -25 de ani ( dupa caz) si mergem cu dragoste si din dragoste pentru Farul. Pe noi ne doare cu adevarat ce se intimpla cu acest club si nu ne intereseaza daca va deranjam pe d-voastra. NOI nu cerem nimic nimanui asa cum insinuati.

Acum in urma acestui scrisori aveti ocazia sa spunti daca stiti vreun moment CIND GALERIA FARULUI A FOST CONDUSA SAU MANEVRATA DE CINEVA. PAUL PENIU ESTE PRIETENUL D-VOASTRA, IAR CRISTOCEA ESTE SUB CONTRACT CU BECALI. DACA STIU CEVA SA SPUNA. NOI AVEM O DEVIZA » GALERIE ADEVARATA NICIODATA CUMPARATA

ACUM AVETI OCAZIA SA NE CONTAZICETI. SPUNETI CE SIMTITI PENTRU FARUL SI DE CINE ( SAU CIND ) SUNTEM ( SAU AM FOST ) MANEVRATI ? Stiti cumva domnule Hagi ca cei din comitetul director erau timorati de ideea de a schimba numele stadionului stiind ca este posibil sa iasa presedinte al federatiei cumnatul d-voastra ?

Stiti cumva rezultatele sondajului realizat pe site-ul suporterilor faristi ? 90 % au fost pentru schimbarea numelui d-voastra si mesajele trimise pe site ( la comentariu sau pe forum) nu sunt deloc magulitoare la adresa d-voastra.

S-a ajuns pana acolo incat intr-un mesaj se cerea sa punem numele stadionului Tibor Moldovan pentru ca se explica in acel mesaj la fel de multe ati facut pentru Farul si unul si celalalt. Clar ? Va dorim sa va mearga bine si sa nu mai interpretati gresit intentiile noastre. Tot ce am facut am facut cu grija sa nu ni se interpreteze in vreun fel sau altul intentiile .

Clubul ne dadea jos bannerele la maxim o ora dupa ce le puneam si nu am facut scandal. Intelegeti oare ca am incercat sa tratam si chiar am tratat acest subiect cit am putut noi de delicat pentru a nu supara nici clubul si nici pe d-voastra. Faptul ca acuzati clubul ca ar fi in spatele unor manevre ne face sa il disculpam dupa ce il acuzam de atitudine pro-Hagi, mai ales ca stiam ca acum 2 ani nu au tinut cont de parerea noastra.

Acum va intrebam in incheiere, pe cine acuzati de fapt si care sunt dovezile pentru afirmatiile facute ?

Le asteptam. Am scris aceste rinduri in speranta ca veti intelege motivele care ne-au facut sa cerem schimbarea denumirii dar mai presus de orice vrem sa aduceti dovezi pentru afirmatiile facute. UN SINGUR CLUB – O SINGURA IUBIRE – FARUL CONSTANTA ! ASTIA SUNTEM NOI !!!

Cu stima , Liga Suporterilor Constanteni>>
Regulament de plasare a anunturilor