Scot în stradă copiii cu TBC?

4Comentarii
Scot  în stradă copiii cu TBC?
TIMIŞOARA – Copiii bolnavi de plămâni şi medicii care îi îngrijesc, la Clinica de Pneumoftiziologie din cadrul Spitalului „Louis Ţurcanu” din Timişoara, au toate şansele să fie scoşi în stradă.

Clădirea în care funcţionează această clinică este revendicată în instanţă de foştii proprietari, aşa că investiţiile au fost oprite până când procesul aflat pe rol se încheie. Culmea ironiei, pentru că nu se mai fac îmbunătăţiri în acest spaţiu, anul acesta, Autoritatea de Sănătate Publică nu mai dă clinicii autorizaţiile necesare pentru funcţionare.

Clădirea a fost revendicată şi noi nu putem să facem investiţii pentru că trebuie aprobare de construcţie de la proprietar. Aşa a fost până acum, inclusiv anul trecut am primit autorizaţie, dar acum refuză să ne-o mai dea. Acum suntem în instanţă, deoarece nu suntem pe legea care ne dă voie să mai stăm încă cinci ani după ce este retrocedată. Clădirea a fost, într-o lună, vândută de trei ori. Peste două luni va fi recursul la Înaltea Curte de Casaţie şi Justiţie”, spune Andrei Marin, managerul Spitalului de Copii.

Acest spaţiu nu va primi autorizaţie de funcţionare din partea ASP pentru acest an, pentru că lipsesc câteva dintre circuite. Culmea ironiei este că Spitalul de copii are dat, spre închiriere, un spaţiu, tocmai Autorităţii de Sănătate Publică. „Trebuie să spun cu ruşine că, plata chiriei este nici 80 de euro pe lună, la o suprafaţă de 590 de metri pătraţi. Conform acestui contract nu putem modifica nimic, doar suma se modifică puţin în funcţie de inflaţie. Dar, nu creşte cu mult. Spitalul nu avea voie să închirieze la ASP Timiş pentru că nu era printr-un ordin de ministru”, mai spune managerul Spitalului de Copii, Andrei Marin.

Numărul copiilor de TBC este în creştere. În 2007, au fost internaţi aici 270 de copii din Timiş, Arad, Mehedinţi, dar şi din alte judeţe. Managerul unităţii sanitare a făcut o adresă oficială către Ministerul Sănătăţii Publice, trimisă cu câteva zile înainte de 23 februarie, când a venit în vizită chiar ministrul Nicolăescu la Timişoara. „Am solicitat să se pronunţe dacă acţiunea în instanţă anulează contractul”, spune Andrei Marin. Până astăzi, nu s-a primit nici un răspuns la adresele pe care conducerea le-a făcut atât la minister, cât şi la ASP Timiş. Acesta nu poate spune cu exactitate dacă este un atac la persoana lui sau dacă cineva este deranjat, declarând: „Nu îmi dau seama, am încercat să fac cât mai bine”.

Sanda Lupean4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor