Scoli si gradinite fara autorizatie sanitara de functionare in Timis

De Adrian Panduru
7Comentarii
Scoli si gradinite fara autorizatie sanitara de functionare in Timis
© foto: arhiva
În Timiș sunt nouă școli și grădinițe fără autorizație sanitară de funcționare. Acestea pot funcționa, însă, și fără această autorizație, cu asumarea responsabilității directorului. Asta chiar dacă una dintre aceste unități de învățământ din Timiș nu are apă în interior și funcționează cu latrine – adică grup sanitar în curte, iar la alta intrarea se face din stradă direct în sala de clasă.

Conform Inspectoratului Școlar Județean Timiș, în cel mai vestic județ al țării sunt nouă școli și grădinițe care nu au primit autorizația sanitară de funcționare.

Grădinița cu Program Normal Babșa, din comuna Belinț, este neautorizată pentru că nu are apă. Are un foraj în curte, dar nu și în interior, iar copiii merg în curte la WC (latrine). Reprezentanții Grădiniței au depus, însă, un proiect pe Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru remedierea acestor deficiențe.

Nici Școala Primară din Cliciova, comuna Bethausen, nu este autorizată sanitar. Aici există apă și grupuri sanitare în interior, iar forajul de apă este la vecini. Documentația este întocmită și urmează să fie depusă la Direcția de Sănătate Publică (DSP) pentru a se cere autorizarea. Neautorizată este și grădinița din Cliciova, care, de asemenea, are documentația depusă la DSP.

Fără autorizație sanitară este și Grădinița cu Program Normal din Chevereșu Mare, unde sunt lucrări în curs de execuție, care vor fi finalizate până în 1 octombrie. Nici Grădinița cu Program Normal din Ivanda, comuna Giulvăz, nu este autorizată, pentru că se intră din stradă în sala de clasă… Grădinița cu Program Normal din Topolovățu Mare este neautorizată, aici clădirea nou construită fiind în curs de intabulare. Îndeplinește condițiile pentru autorizare, după intabulare. Grădinița cu Program Normal din Sînpetru Mic, comuna Variaș, este neautorizată – beneficiază de grupuri sanitare în interior și urmează să fie depusă documentația la DSP pentru autorizare. Neautorizate sunt și Școala Primară Folea, comuna Voiteg, dar și Grădinița cu Program Normal din aceeași localitate.

„Menționăm că până la data începerii noului an școlar, situația se poate modifica, dacă unitățile de învățământ îndeplinesc condițiile de autorizare și depun documentația la DSP Timiș”, transmit reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor