Scoala de calculatoare din Timisoara sarbatoreste jumatate de secol de activitate

De Marcel Hoster
Scoala de calculatoare din Timisoara sarbatoreste jumatate de secol de activitate
Timişoara a devenit în ultimii ani unul dintre cele mai importante centre din România specializate în domeniul IT. La aceasta, cea mai importantă contribuţie a adus-o şcoala de specialitate de calculatoare din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara, care în acest an sărbătoreşte 50 de ani de activitate.

Una dintre cele mai importante specializări din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara va sărbători în acest an jumătate de secol de activitate. În urmă cu 50 de ani, la Timişoara primeau diplomele de absolvire primii ingineri specializaţi în calculatoare din România. Evenimentul va fi marcat de UPT cu o festivitate.

Două puncte importante au marcat istoria şcolii de calculatoare timişorene în 1966. În cursul acelui an îşi finalizează studiile prima generaţie de ingineri specializaţi în calculatoare electronice din România în cadrul secţiei de Electromecanică a Facultăţii de Electrotehnică. De asemenea, în anul 1966 Ministerul Învăţământului aprobă înfiinţarea la Politehnica din Timişoara a primei secţii de calculatoare electronice din România, pentru care în acelaşi an se organizează concursul de admitere pentru o cifră de şcolarizare de 20 de studenţi, cifră care în anul următor este suplimentată la 50 de studenţi.

Festivitatea de celebrare a IT-ştilor timişoreni va avea loc vineri, 21 octombrie 2016, în Amfiteatrul „Alexandru Rogojan” al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare situat in B-dul V. Pârvan Nr.2, Timişoara.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !