Schimbări în Consiliul Local Timişoara

8Comentarii
Schimbări în Consiliul Local Timişoara
După excluderea lui Ion Răducanu din PSD, pe motiv că punea în pericol colaborarea administrativă cu ţărăniştii, locul său în Consiliul Local Timişoara va fi ocupat de un alt pesedist, Traian Constantin Stoia.

Aleşii locali timişoreni se vor întruni, marţi, într-o nouă şedinţă ordinară, în care vor avea pe ordinea de zi 55 de proiecte de hotărâre. Cu această ocazie, ei vor lua act de încetarea mandatului de consilier al fostului lider al PSD Timişoara, Ion Răducanu, exclus din partid, şi vor valida mandatul de consilier al următorului de pe lista PSD, Traian Constantin Stoia. În aceeaşi şedinţă, o comisie formată din mai mulţi aleşi îşi va prezenta concluziile asupra raportului de audit întocmit la secretariatul consiliului. Raportul, care l-a avut ca ţintă pe secretarul municipalităţii, Ioan Cojocari, a ieşit… favorabil pentru acesta, aşa că aleşii vor controale şi la Serviciul Juridic al municipalităţii şi la cel Agricol, pe care le are în subordine Cojocari. Marţi, consilierii vor decide cine va face aceste verificări, dacă va fi un audit intern sau extern.
În altă ordine de idei, reprezentanţii primăriei au realizat, în sfârşit, că Memorialul Revoluţiei din Timişoara riscă să ajungă în stradă. Un nou proiect de hotărâre vizează împuternicirea unei Comisii a CLT care să negocieze cu noii proprietari ai spaţiul de pe strada E. Ungureanu nr. 8, în care funcţionează Asociaţia Memorialul Revoluţiei 16-22 Decembrie 1989, cuantumul unei chirii lunare. Aceasta ar urma să fie plătită din bugetul local. Spaţiul a fost retrocedat chiar de primărie urmaşilor foştilor proprietari, care au ameninţat Asociaţia cu evacuarea, în cazul în care nu achită o chirie semnificativă.
Un alt proiect se referă la majorarea tarifelor la apa potabilă şi canalizare, începând de la 1 noiembrie 2008. Consilierii locali vor trebui să decidă, tot în şedinţa de marţi, dacă interzic expunerea spre vânzare a autovehiculelor, pe domeniul public sau privat al municipiului.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor