Scapati de respiratia urat mirositoare! La Timisoara exista solutii, iar specialistii le gasesc pentru dumneavoastra

Reactualizat la:
Scapati de respiratia urat mirositoare! La Timisoara exista solutii, iar specialistii le gasesc pentru dumneavoastra
ADVERTORIAL. Respirația urât mirositoare nu este deloc un „partener” de nădejde. Ba din contră. O respirație urât mirositoare te poate ține departe de prieteni, iar viața socială poate fi un chin. Respirația urât mirositoare este cunoscută clinic sub denumirea halitoză și ajunge la un moment dat în viață să afecteze pe oricine. Dar respirația urât mirositoare are și leac.

Vestea bună este că există multe moduri care ajută la eliminarea respirației urât mirositoare din viața ta. Menținerea unei stări bune de sănătate orală este esențială pentru reducerea halitozei, așa că, programează vizite regulate la dentist pentru o curățare profesională și un consult de specialitate. Pentru a rezolva problema respirației urât mirositoare ești așteptat la Clinica Ultra-Med din Timișoara, aici specialiștii vor găsi soluții pentru tine.

Și tu poți face multe lucruri, în propria casă, care pot preveni această respirație urât mirositoare. Periază dinții de două ori pe zi cu pastă de dinți cu fluor pentru a elimina resturile alimentare si placa și nu uita să perii și limba! Renunță la fumat, bea multă apă și consultă medicul de familie dacă există probleme de sănătate generală.

Există o serie de cauze ale respirației neplăcute printre care se numără:

– alimentația: Cele mai incriminate alimente sunt usturoiul, ceapa, peștele, brânzeturile fermentate. Cu toții consumăm acest tip de alimente și inevitabil ne confruntăm cu o respirație neplăcută.

– fumatul: alături de efecte negative mult mai nocive, fumatul este responsabil și de apariția halenei.

– sănatate dentară precară: bineînțeles, o igienă dentară nesatisfăcătoare determină cel mai adesea o respirație neplăcută. Respectați orarul de igienă zilnic, folosiți apa de gură precum și ața dentară.

– alte probleme medicale: cum ar fi o infecție locală în tractul respirator, sinuzite cronice, creșterea secrețiilor nazale, broșita cronică, diabet, tulburări gastro-intestinale, hepatice sau bolile de rinichi.

– xerostomia: senzația de gură uscată din cauza scăderii secreției salivare este insoțită de respirație urât mirositoare. Saliva are rol important in digestia incipientă a alimentelor precum și în curățarea și îndepărtarea resturilor alimentare. Secreția insuficientă de saliva favorizează apariția cariilor si a bolilor parodontale.

Cum aflu dacă am respirație urât mirositoare?

Deși testarea personală nu este considerată a fi la fel de fiabilă sau exactă ca și testele profesionale, diferite metode de auto-diagnostic pot oferi un punct de reper destul de bun pentru a depista respirația urât mirositoare și de a începe un program de tratament. Metoda tradițională de a face mâinile căuș la gură și nas și de a respiră în el, pur și simplu nu funcționează, deoarece oamenii sunt prea obișnuiți cu propriile mirosuri pentru a face o evaluare exactă. Există, totuși, unele metode, care pot da rezultate mai precise și se pot face la domiciliu pentru un mic cost sau niciunul.

Una dintre cele mai exacte metode de auto-testare pentru respirația urât mirositoare este folosirea unei raclete pentru limbă. Folosind o linguriță de plastic sau o compresă de bumbac, se șterge partea din spate a limbii și se miroase reziduul uscat. Un alt test similar, dar mai puțin precis, este acela de a linge palma unei mâini si a mirosi saliva uscată. Mătasea dentară ar putea fi de asemenea utilizată pentru a curăța partea din spate a limbii sau spatele molarilor pentru a indica mirosurile prezente în gură.

Unul dintre cei mai buni indicatori de auto-test este de fapt un test de încredere, în care puteți solicita unui prieten sau rude să evalueze respirația dvs. Acesta vă poate spune cu adevărat în ce măsură respirația dvs. afectează alte persoane.

Pentru a fi consultați de specialiști și pentru a se găsi soluția pentru o respirație urât mirositoare apelați la Cabinetul Ultra-Med.
Programările pentru consultații se fac telefonic sau online, pe site-ul cabinetului, la pagina de contact.

Cabinetul este situat pe str. Pavel Jumanca nr.14, Timișoara. Telefon programări: 0723372767, www.ultra-med.ro.
Regulament de plasare a anunturilor