Scapa de televizoarele sau frigiderele vechi si castigi premii! Lista punctelor unde se aduna DEEE-uri, la Timisoara

De Roxana Deaconescu
3Comentarii
Scapa de televizoarele sau frigiderele vechi si castigi premii! Lista punctelor unde se aduna DEEE-uri, la Timisoara
© Scapa de televizoarele sau frigiderele vechi si castigi premii! (foto: arhiva)
Timișorenii care vor să arunce echipamentele electrice și electronice vechi, de care nu mai au nevoie, au la dispoziție mai multe locuri din oraș unde le pot lăsa. Campania RoRec începe înainte de curățenia de primăvară.

Primăria continuă parteneriatul cu Asociația Română pentru Reciclare RoRec, așa că a stabilit un calendar pentru colectarea selectivă a DEEE-urilor – deșeuri din echipamente electrice și electronice.

Campania „Locul deșeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!” începe în partea de nord a orașului – în 19 martie, și continuă în cea de sud – din 26 martie.

„Sâmbătă, 19 martie 2016, începând cu ora 10, va avea loc deschiderea punctelor de colectare în cartierele timişorene situate la nord faţă de Canalul Bega, iar în 26 martie 2016, la aceeaşi oră, va avea loc deschiderea punctelor de colectare în cartierele timişorene situate la sud faţă de Canalul Bega. Toţi locuitorii sunt aşteptaţi să depună aparatura electrică şi electronică veche sau defectă la punctele provizorii de colectare”, transmite viceprimarul Dan Diaconu.

Cei care au deșeuri voluminoase și nu au cu ce să le transporte la locurile de colectare pot suna și chema echipele RoRec, în aceeași zi în care se deschid punctele de colectare. Tot ce trebuie să facă este să sune la numerele de telefon 0751.302.114 şi 0800.444.800, de luni până sâmbătă, între orele 9-18.

„În fiecare zonă se vor organiza puncte de colectare, în locaţii cunoscute locuitorilor din fiecare cartier în parte, organizate în instituţiile de învăţământ. Colectarea se va realiza între orele 10-17, la fiecare punct de colectare urmând a fi organizat un grup de voluntari pentru a informa cetăţenii şi a ajuta în preluarea aparaturii electrice şi electronice”, mai spune viceprimarul.

Unde se pot arunca DEEE-urile

Timișorenii care locuiesc în partea de nord a orașului pot duce DEEE-urile în Ion Ionescu de la Brad – la Școala Gen. 7 de pe strada Ion Ionescu de la Brad nr. 2, în Blașcovici – Grădinița PP 24 de pe str. Măslinului nr. 7/9, în Lipovei – Grădinița PP 20 de pe str. Irlandei nr. 53, în Circumvalațiunii – Școala Gen. 19 de pe Bd. Cetății nr. 24 și Școala Gen. 24 de pe str. Brândușei nr. 7, în Cetate – Colegiul Național C. D. Loga, în Tipografilor – Școala Gen. 16 de pe str. București nr. 11, în Kogălniceanu – Școala Gen. 21 de pe Bd. Simion Bărnuțiu nr. 9, în Ronaț – Grădinița PP 4 de pe str. C. A. Rosetti nr 6, în Dacia – Școala Gen. 18 de pe str. Amforei nr. 6 și în Oituz – Liceul Teoretic Nikolaus Lenau de pe Intrarea Doinei nr. 2.

Cei care locuiesc în partea de sud a orașului pot arunca deșeurile din echipamente electrice și electronice începând din 26 martie, în Freidorf – Grup Școlar Industrial de Transporturi Auto de pe str. Ardealul nr. 1, în Iosefin – Școala Gen. 12 de pe Bd. Regele Carol I nr. 17, în Steaua-Fratelia – Școala Gen. 15 de pe Str. Chișodei nr. 1, în Șagului – Școala Gen. 6 de pe str. Vulturilor nr. 89 și Școala Gen. 27 de pe Aleea Gorniștilor nr. 3, în Giroc – Școala Gen. 25 de pe Str. Cosminului nr. 42, în Soarelui – Școala Gen. 30 de pe str. Aștrilor 13, în Plopi – Școala Gen. 4 de pe str. Jules Verne 64, la punctul de colectare din parcarea Stadionului Dan Păltinișanu, în Piața Traian – Grădinița PP 16 de pe str. Abrud nr. 19 și în Odobescu – Grădinița PP 14 de pe str. Alexandru Odobescu nr. 56A.

Premii – frigidere, cuptoare cu microunde, aspiratoare, cafetiere și altele

Cei care decid să renunțe la deșeurile electrice sau electronice primesc la schimb bonuri. Este vorba despre cupoane valorice de câte 10 lei. Așadar, pentru DEEE-urile complete, de mari dimensiuni, deponenții vor primi garantat, patru cupoane valorice de câte 10 lei fiecare pentru combine frigorifice, vitrine și lăzi frigorifice, frigidere și congelatoare, precum și două cupoane valorice pentru mașini de spălat rufe și mașini de spălat vase, uscătoare de haine și aparate de aer condiționat, acestea putând fi folosite în magazinele afiliate Ticket Cadou.

Cei de la RoRec pun la bătaie și 18 premii, la tombolă, ca în fiecare an, aparate electronice și electrocasnice: două frigidere, două cuptoare cu microunde, două aspiratoare, patru cafetiere, patru mixere și patru mașini de găurit. Va avea loc și o tombolă pentru elevii voluntari, aceștia urmând să fie premiați în 28 martie, începând cu ora 10, în Sala de consiliu a primăriei.

Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0256.408.366 sau pe site-ul rorec.ro.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor