Scandal la alegerea viceprimarului in comuna timiseana Giarmata

27Comentarii
Scandal la alegerea viceprimarului in comuna timiseana Giarmata
Neînţelegerile din consilierii locali şi primarul comunei Giarmata, Ioan Delvai, au atins, luni, apogeul. Nemulţumiţi că primarul a convocat o sedință a consiliului local, iar apoi, cu doar câteva ore înainte ca aceasta să se țină, a revocat dispoziţia și a încuiat sala, majoritatea aleşilor locali s-au întrunit în şedinţă pe o terasă din faţa Căminului Cultural, pentru a încerca să aleagă un nou viceprimar.

Consilierii locali din Giarmata susţin că primarul acestei localităţi a convocat pentru luni, la ora 16, o şedinţă de plen, însă, cu câteva ore înainte, fără niciun motiv oficial, primarul Ioan Delvai a retras convocarea.

Fostul viceprimar al localităţii, Traian Dejeu (PSD), susţine că primarul nu a mai ţinut şedinţa consiliului local deoarece pe ordinea de zi era şi alegerea unui nou viceprimar. Însă, susţine social-democratul, edilul-şef al localităţii a aflat că nu mai deţine majoritatea şi, prin urmare, nu va fi ales viceprimarul pe care şi-l doreşte.

În consecinţă, consilierii locali s-au întrunit în faţa Căminului Cultural la ora stabilită, dar au sesizat că uşa era încuiată. Constatând, totuşi, că au cvorum pentru a ţine şedinţa, s-au dus pe o terasă alăturată, unde au organizat o şedinţă de plen.

În opinia primarului Ioan Delvai, incidentul legat de Şedinţa Consiliului Local Giarmata a fost unul neobişnuit şi s-a datorat lipsei unui referat. De asemenea, edilul consideră că nu este tocmai legală alegerea unui nou viceprimar cât timp există încă pe rol un proces cu fostul viceprimar, Traian Dejeu.

„S-a întâmplat astăzi un lucru mai puţin obişnuit. La ora 10 de dimineaţă l-am anunţat pe domnul preşedinte de şedinţă că dacă nu are materialele pentru proiectele de pe ordinea de zi, şedinţa nu se va putea ţine. Domnia sa a insistat foarte mult pe punctul 8 unde era trecut alegerea viceprimarului. Materialul pe care l-a depus domnia sa în şedinţă nu are decât semnătura domniei sale. Am hotărât pentru a linişti spiritele – domniei sale îi place să facă circ mereu – să trecem punctul pe ordinea de zi, ca ultimul punct din cele principale, cu condiţia să îl completeze cu un material. Vineri, când era data limită de depunere a referatului cu semnături, nu l-a avut. L-am anunţat că nu voi putea să-i susţin punctul pe ordinea de zi şi voi cere revocarea punctului şi mi-a spus că dacă punctul cu alegerea viceprimarului nu va fi trecut pe ordinea de zi, el va arunca şedinţa în aer. Eu am o problemă juridică cu punctul 8. Domnul Dejeu a fost demis la propunerea domnului Roşianu Gabriel. Este un proces pe rol.”, a afirmat Delvai.

UPDATE: Primarul Ioan Delvai a sosit la Căminul Cultural şi a oprit şedinţa ad-hoc a consilierilor locali. El i-a invitat pe aceştia la discuţii în interiorul Căminului Cultural.

UPDATE: Şedinţa Consiliului Local Giarmata s-a ţinut, până la urmă, în incinta Căminului Cultural, fiind supus la vot şi proiectul de alegere a unui nou viceprimar. În final, câştigător a ieşit… fostul viceprimar Traian Dejeu.


B.A.M

C.C.27Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor