Scandal în cazul cailor cu sida

ARAD – Mai mulţi cetăţeni din judeţul Arad au reclamat deputatului conservator Lia Ardelean faptul că au fost victimele unei păcăleli.

În luna mai 2006, în mai multe zone din judeţul Arad au avut loc acţiuni de colectare a animalelor bolnave de anemie infecţioasă ecvină, în cadrul Planului pentru eradicarea accelerată a anemiei infecţionase ecvine pe teritoriul României. În timpul operaţiunii de predare a animalelor, oamenii au semnat o declaraţie prin care li s-a adus la cunoştinţă de către DSVSA Arad faptul că „plata despăgubirilor pentru animalele sacrificate se va face din fondurile prevăzute în bugetul MAPDR, conform evaluării stabilite de comisia de evaluare, la valoarea de înlocuire la preţul pieţei a animalului tăiat, la suma pierderii suferite de proprietar”. Ulterior, conform declaraţiei semnate, cetăţenii şi-au deschis inclusiv conturi bancare, însă banii nu le-au mai fost trimişi nici până acum.

Anchetă

„Consider că este vorba de o păcăleală nejustificată a unor oameni de bună credinţă, fapt foarte grav din moment ce au fost implicate organisme guvernamentale. În acest caz a fost încălcată şi Hotărârea de Guvern nr. 1415/2004, care prevede că proprietarii de animale vor fi despăgubiţi în cazul uciderii acestora în vederea lichidării rapide a focarelor de boli transmisibile. Dubios e şi faptul că oamenii au semnat contracte de vânzare-cumpărare a acestor animale bolnave cu firme private, deoarece, potrivit Ordinului ministrului Agriculturii nr. 686/2003 se interzice comercializarea ecvideelor provenite din efective contaminate. Voi cere ministrului Agriculturii să dispună o anchetă în acest caz, în vederea despăgubirii cetăţenilor nevinovaţi, care au rămas şi fără cai şi fără bani în urma acţiunilor respective”, a precizat deputatul Lia Ardelean.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor