Scandal din cauza cainilor in zona I.I. de la Brad. S-a solicitat interventia Politiei Locale!

De A. Strugariu
Reactualizat la:
34Comentarii
Scandal din cauza cainilor in zona I.I. de la Brad
Scandal din cauza cainilor in zona I.I. de la Brad
O femeie care locuieşte în zona Ion Ionescu de la Brad din Timişoara, pe strada Albinelor, a fost reclamată de vecini la Poliţia Locală din cauza numărului mare de câini pe care îi creşte în gospodărie, a mirosului şi a gălăgiei pe care o fac animalele. De cealaltă parte, proprietara animalelor susţine că vecinii îi aruncă în curte cu pietre. Poliţiştii locali spun că primesc tot mai multe sesizări de acest gen.

Polițiștii locali de la Serviciul Protecția Mediului s-au deplasat miercuri pe strada Albinelor, după ce au primit mai multe sesizări de la oamenii care locuiesc şi se plâng că sunt deranjaţi de câinii pe care îi creşte una dintre vecinele lor. Reprezentanţii Poliţiei Locale spun că au încercat de mai multe ori să ia legătura cu proprietarii animalelor, dar că aceştia nu le-au deschis până acum uşa.

„Un număr de șase vecini care locuiesc lângă, dar și în apropierea casei de la nr. 57 au semnat o sesizare prin care solicită sprijinul Poliției Locale pentru luarea de măsuri în cazul familiei care crește la adresa menționată un număr mare de câini. Animalele latră permanent, fac gălăgie, mizerie, iar mirosul, în special în perioada sezonului cald, este greu de suportat. În primă fază, proprietarii câinilor au fost avertizați în scris conform HCL 371/2007 modificată prin HCL 206/2009, pentru neindividualizarea animalelor de către deținători prin microcipare și neînregistrarea lor în Registrul Animalelor de Companie. Mai mult decât atât animalele nu sunt ținute într-un țarc prin care să se respecte distanța de minim 10 metri față de geamurile imobilelor învecinate”, spune purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Locale Timişoara, Daniela Seracin.

Reprezentanţii instituţiei susţin că, la prima invitație a proprietarei câinilor la sediul instituţiei, aceasta a prezentat carnete de sănătate pentru trei dintre animale, deși în curte numărul lor ar fi cel puțin triplu.

Oricum, proprietara câinilor i-a ameninţat pe poliţiştii locali cu instanţa, iar la discuţiile cu agenţii a venit cu o plasă cu pietre, susţinând că vecinii de lângă le aruncă în curtea sa. Femeia ar putea fi amendată şi pentru că are în gospodărie un număr mai mare de animale decât cel stabilit prin Regulamentul local privind stabilirea unor măsuri pentru gestionarea animalelor cu şi fără stăpân şi a animalelor de companie, doi câini şi două pisici, dar această hotărâre este destul de ambiguă.

Pe de o parte spune că proprietarii gospodăriilor individuale pot deţine mai mult de doi câini şi două pisici cu condiţia plăţii unei taxe anuale stabilite de Consiliul Local Timişoara pentru animalele ce depăşesc numărul de mai sus, taxă ce nu a fost încă stabilită, iar pe de altă parte prevede amenzi între 800 şi 1.000 de lei pentru depăşirea numărului de animale permis.

Cert este că vecinii au depus o nouă sesizare, iar proprietarii animalelor au fost chemați din nou pentru a prezenta documentele pentru toți câinii, în caz de neprezentare urmând a fi sancționați. În plus, poliţiştii locali spun că vor solicita și sprijinul altor instituții, cum ar fi Direcția Sanitar-Veterinară și Garda de Mediu în acest caz, cu atât mai mult cu cât în zonă este permanent o stare conflictuală generată de deținerea numărului mare de câini.

Reprezentanţii Poliţiei Locale spun că acesta nu este singurul caz de acest gen, pe adresa instituţiei ajungând tot mai multe sesizări de la cetățeni privind numărul mare de animale de companie deținute de unele persoane, mizeria și disconfortul creat de acestea.

 34Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor