Scandal cu Gheorghe si Gheorghita la Teremia Mare

1Comentariu
Scandal cu Gheorghe si Gheorghita la Teremia Mare
Viceprimarul comunei timişene Teremia Mare, Gheorghe Sachelariu, îl acuză de abuz pe şeful primăriei, Cosmin Gheorghe Sîntean, care îi impiedică accesul în instituţie după ce l-a demis pe motiv de lipsă de… ştampilă.

Altădată localitate bănăţeană cu ştaif, vestită pentru vinul şi, mai ales, coniacul ce se producea aici, Teremia Mare este în aceste zile scena unui adevărat scandal, avându-i ca protagonişti pe ocupanţii funcţiilor de primar şi viceprimar ai comunei. Cel din urmă, ţărănistul Gheorghe Sachelariu, a fost dat afară, la propriu şi la figurat, din primărie, de către democrat-liberalul Cosmin Gheorghe Sîntean, care l-a demis din data de 4 martie 2011. Motivul invocat de primar este lipsa ştampilei emitentului – Consiliul Local – de pe actul de numire a lui Sachelariu pe funcţia din care tocmai a fost demis. Adevăratul motiv este însă altul, afirmă viceprimarul rămas fără mandat.

„Chiar dacă problemele dintre noi sunt mai vechi, acum totul a pornit de la şedinţa în care s-a votat bugetul şi noua organigramă din primărie, unde unele posturi trebuiau comasate. Înainte de şedinţă am fost abordat de Sîntean, care mi-a atras atenţia să am grijă cum votez, căci altfel risc să-i însoţesc pe cei ce vor rămâne fără post. Nu l-am ascultat şi acesta a fost răspunsul lui”, explică Gheorghe Sachelariu.

Lăsând la o parte faptul că revocarea viceprimarului nu poate fi făcută decât de Consiliul Local Teremia Mare, Sachelariu se plânge că, din data de 11 martie, nici măcar accesul în birou nu-i mai este îngăduit, încăperea fiind închisă pentru repararea unei conducte de apă inexistente, spune viceprimarul din Teremia.

Cum primarul i-a refuzat până şi audienţa pe care i-o solicitase, Sachelariu a luat-o pe linie politică, apelând la ajutorul organizaţiei judeţene a partidului pe care-l reprezintă, PNŢCD. „Se întâmplă lucruri curioase în judeţ, sunt destituiţi viceprimari în dispreţul oricărei legislaţii. Cred că domnul prefect Băcală ar mai trebui să mai iasă din peisajul oraşului Timişoara şi să-şi îndrepte atenţia şi spre alte zone geografice ale judeţului, unde oamenii din partidul domniei sale comit astfel de abuzuri”, a reacţionat liderul ţărănist Gheorghe Ciuhandu.

Cum nici consilierii din Teremia Mare nu sunt prea mulţumiţi de actuala stare de lucruri din comună, Ciuhandu şi-a sfătuit colegul să solicite o şedinţă extraordinară a consiliului local din comună, asigurându-l totodată de sprijinul PNŢCD Timiş. „Faceţi o hârtie în numele organizaţiei judeţene de partid, pe care s-o înaintaţi prefectului, şi o semnez imediat”, l-a asigurat Ciuhandu pe viceprimarul demis.

Sîntean: „Nu l-am demis pe Sachelariu” 

De partea cealaltă, primarul din Teremia Mare spune că nici pomeneală să-l fi demis pe viceprimar.

„Nu l-am demis pe Sachelariu, nu intră în atribuţiile mele. A fost anulată decizia prin care a fost pus în funcţie acum cinci luni, deoarece e o hotărâre a consiliului local ilegală. Am un proces pe rol în legătură cu această chestiune. Am introdus o acţiune în instanţă în cursul lunii ianuarie, prin care contest legalitatea hotărârii în urma căreia a fost instalat Sachelariu pe funcţie. După câte ştiu, este posibil ca instanţa să se pronunţe chiar în această lună. Dacă se hotăreşte că şedinţa consiliului local a fost legal constituită, din secunda următoare Sachelariu îşi poate relua atribuţiile de viceprimar”, a declarat Sîntean.

Cosmin Gheorghe Sîntean afirmă că hotărârea, pe lângă faptul că de-acum celebra ştampilă a emitentului lipseşte, a fost adoptată într-o şedinţă extraordinară, nu una ordinară, şi fără să existe dispoziţia de convocare din partea primarului, aşa cum prevede Legea 393/2004 privind Statutul aleşilor locali.

M. Horescu1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor