Scade abandonul şcolar în rândul copiilor de etnie rromă

2Comentarii
Scade abandonul şcolar în rândul copiilor de etnie rromă
Copiii de etnie rromă din Timiş se pun cu burta pe carte. La sediul Prefecturii Timiş a avut loc, sub conducerea subprefectului Călin Dobra, şedinţa Grupului Mixt Judeţean pentru Rromi. Reprezentantul Inspectoratului Şcolar, Mihai Moldoveanu, a prezentat situaţia învăţământului judeţean pentru rromi în unităţile şcolare din Timiş.

Un punct îmbucurător este faptul că 2009 este primul an (din ultimii opt) în care abandonul şcolar în rândul copiilor de etnie rromă a scăzut. Din discuţiile purtate a reieşit că principalele probleme cu care se confruntă comunitatea rromă în Timiş se referă la  lipsa locurilor în grădiniţe şi în cămine, la faptul că unele persoane de etnie rromă neasigurate nu pot avea acces la medicul de familie.

De asemenea, există un număr insuficient de mediatori şcolari. Pentru rezolvarea problemelor legate de accesul persoanelor de etnie rromă la sistemul medical s-a stabilit ca săptămâna viiitoare să fie organizată o întâlnire cu conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate pentru identificarea unor soluţii.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor