Scad veniturile bugetare obţinute în Timiş

Scad veniturile bugetare obţinute în Timiş
Firmele timişene nu mai fac profit. Criza economică se simte tot mai mult şi în economia judeţului Timiş, cu efecte asupra veniturilor bugetare. Astfel, veniturile bugetului consolidat, după primele şase luni ale anului, au scăzut cu 3,15%, comparativ cu perioada similară din 2008.

Din cel mai vestic judeţ al României au luat calea bugetului central 2,115 miliarde de lei, faţă de 2,184 miliarde de lei, venituri realizate anul trecut. Cea  mai mare scădere a fost înregistrată în luna august, cu 16,9%, faţă de august 2008. Veniturile încasate la bugetul de stat, în perioada menţionată, au fost în scădere cu 7,59% faţă de veniturile încasate la 31 anul trecut, diminuarea fiind cauzată, în principal, de scăderea sumelor încasate la impozitul pe profit şi la taxa pe valoare adăugată, am aflat de la Aurelian Cândea, director coordonator adjunct în cadrul Direcţiei de Finanţe Timiş.

Se remarcă scăderea abruptă a veniturilor din impozitul pe profit, dar şi creşterea sumelor obţinute din impozitul pe venit, deci persoanele fizice au câştigat mai bine decât firmele. Impozitul pe profit încasat a fost cu 23,50% mai puţin faţă de 31 august 2008, de unde rezultă că numărul firmelor care au înregistrat pierderi financiare s-a mărit. La impozitul pe venit s-a înregistrat o creştere cu 7,31% a încasărilor, iar la taxa pe valoarea adăugată încasată pentru operaţiuni interne s-a înregistrat o scădere a încasărilor, începând cu luna iulie 2009, cu 1,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, scăderea accentuându-se în luna august.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor