Scad restantele timisenilor la creditele in valuta si cresc la cele in lei

Scad restantele timisenilor la creditele in valuta si cresc la cele in lei
Numărul persoanelor fizice şi juridice care nu ajung să-şi plătească la timp datoriile către bănci s-a dublat de la începutul anului în curs.

Persoanele fizice şi firmele din Timiş înregistrau, la sfârşitul lunii septembrie, credite în lei în valoare de 2,47 miliarde de lei, arată datele făcute publice de Banca Naţională a României. Aceasta reprezintă o scădere faţă de cele 2,49 miliarde de lei aflate în sold la începutul aceleiaşi luni. Chiar dacă sumele totale contractate este în scădere, valoarea sumelor neplătite la scadenţă a crescut de la 261 la 269 milioane de lei. În ianuarie 2010 restanţele la creditele acordate în lei erau de numai 191 milioane de lei.

Situaţia este diferită în ceea ce priveşte creditările acordate în alte valute. Aici, valoarea finanţărilor oferite de bănci este una constantă în ultimele trei luni, soldul s-a menţinut în jurul valorii de 5,3 miliarde de lei, echivalent în moneda naţională al sumelor acordate în valută străină. O situaţie interesantă, dar fericită, apare în ceea ce priveşte valoarea restanţelor pe care contractanţii o au la acest tip de contracte. Acestea au scăzut, de la 320 de milioane de lei la începutul lui septembrie, la 308 milioane de lei, la începutul lui octombrie, valoare egală cu cea înregistrată în luna iulie a acestui an. Pentru comparaţie, la finalul primei luni a anului în curs, timişenii nu aveau rambursate la timp rate în valoare totală de doar 155 de milioane de lei. Aşadar, după nouă luni a avut loc o dublare a restanţelor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !